Leden SGP akkoord met lidmaatschap vrouwen

maandag 26 juni 2006

De ledenvergadering van de SGP heeft afgelopen zaterdag ingestemd met een statutenwijziging waardoor nu ook vrouwen lid kunnen worden van de SGP. 73 procent van de leden stemde met het voorstel in. Vooral op aandrang van de SGP-jongeren werd het voorstel op de agenda geplaatst. Ook hoopt de partij met deze maatregel weer in aanmerking te komen voor overheidssubsidie. Die was wegens discriminatie van vrouwen stopgezet.

Vrouwen blijven overigens binnen de SGP wel uitgesloten van vertegenwoordigende en openbare ambten. Zo kunnen SGP-vrouwen geen lid worden van gemeenteraden, provinciale staten en Eerste of Tweede Kamer. Ook een functie als wethouder, gedeputeerde of minister mogen zij als SGP-ster niet vervullen. Het blijft dus de vraag of de partij nu wel in aanmerking komt voor subsidie. Partij-juristen buigen zich nu over deze vraag.

Ook ging de ledenvergadering akkoord met de decentralisatie van besluitvorming voor een gecombineerde lijst op lokaal niveau. Een plaatselijke SGP-afdeling kan dan goedkeuring verlenen aan een gecombineerde lijst waarop ook vrouwen van een andere partij staan gekandideerd. In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen afgelopen maart waren daar in enkele afdelingen problemen over.

bron: www.sgp.nl .


verwant nieuws