Twee PvdA'ers kandidaat voor burgemeesterspost Utrecht

vrijdag 14 september 2007

De PvdA'ers Aleid Wolfsen i en Ralph Pans zijn de twee kandidaten waaruit de bevolking van Utrecht kan kiezen tijdens het burgemeestersreferendum op 10 oktober. Dat werd donderdagavond bekendgemaakt in een speciale raadsvergadering.

De Commissaris van de Koningin selecteerde uit de 22 sollicitanten 7 kandidaten die gesprekken voerden met de vertrouwenscommissie, die onder leiding stond van PvdA'er Gilbert Isabella. Deze commissie droeg unaniem deze twee kandidaten voor. De vertrouwenscommissie gaf aan teleurgesteld te zijn dat er slechts twee vrouwen hadden gesolliciteerd, 'die beiden op geen enkele manier voldeden aan de profielschets'.

Wolfsen is op dit moment lid van de Tweede Kamer. Daarvoor was hij onder meer vice-president van de rechtbank in Haarlem en rechter in Amsterdam. Pans is voorzitter van de directieraad van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG). Daarvoor was hij onder andere secretaris-generaal van het ministerie van Verkeer en Waterstaat en burgemeester van Almere en Rosmalen.

De burgers van Utrecht kunnen op 10 oktober aangeven wie van deze twee Annie Brouwer-Korf i moet opvolgen. Op 11 oktober neemt de gemeenteraad vervolgens een besluit over de uitkomst van het referendum. Om geldig te zijn moet het referendum een opkomstpercentage van 30% behalen.

bron: ANP, de Volkskrant

 

meer over

vraag