Informatie Rijksoverheid

Informatie Rijksoverheid (voorheen Postbus 51) is een onderdeel van de Rijksvoorlichtingsdienst van het ministerie van Algemene Zaken en is hét informatieloket voor burgers met vragen aan de rijksoverheid.

Informatie Rijksoverheid beantwoordt de publieksvragen die gesteld worden aan de verschillende ministeries. Voorheen deden de ministeries dit zelf, maar omdat het streven is om de overheid meer toegankelijk en beter bereikbaar te maken, heeft Rijksoverheid de informatievoorziening aan het publiek van alle ministeries overgenomen. De informatie, die via diverse kanalen toegankelijk is, is nu op één herkenbare plek te vinden.

De informatievoorziening aan het publiek wordt verzorgd via internet, telefoon, e-mail en campagnespotjes op radio en televisie.

Inhoudsopgave van deze pagina:

1.

Website

Op de website van de Rijksoverheid vindt u een schat aan informatie over onderwerpen die te maken hebben met het beleid van de rijksoverheid. U kunt vrij zoeken of navigeren via thema's. Brochures zijn te downloaden, te beluisteren of telefonisch te bestellen.

Ook vindt u op de website informatie over campagnes, inclusief de televisie- en radiospotjes en antwoorden op veelgestelde vragen.

www.rijksoverheid.nl

2.

Contact met Rijksoverheid

Als u het antwoord op uw vraag niet kunt vinden op de website, kunt u uw vraag aan telefonisch stellen via het gratis telefoonnummer 1400 (publieksvoorlichting). Dit kan van maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 20.00 uur. U betaalt voor dit nummer alleen de gebruikelijke belkosten.

Als u vanuit het buitenland belt, kunt u bellen naar het telefoonnummer +31 70 214 02 14 (publieksvoorlichting).

Meestal wordt uw vraag direct beantwoord, soms wordt u doorverwezen naar een andere (overheids)instantie.

U kunt ook een e-mail sturen via het contactformulier van Rijksoverheid.

Ten slotte kunt u een brief sturen naar Postbus 20001, 2500 EA Den Haag.