Subamendement Rouvoet over het aanwijzen van risicogroepen waarvoor inschrijving kan worden uitgesteld. - Regels betreffende de regulering van prostitutie en betreffende het bestrijden van misstanden in de seksbranche (Wet regulering prostitutie en bestrijding misstanden seksbranche)

Dit subamendement is onder nr. 26 toegevoegd aan wetsvoorstel 32211 - Wet regulering prostitutie en bestrijding misstanden seksbranche i.

1.

Kerngegevens

Officiële titel Regels betreffende de regulering van prostitutie en betreffende het bestrijden van misstanden in de seksbranche (Wet regulering prostitutie en bestrijding misstanden seksbranche) ; Amendement; Subamendement Rouvoet over het aanwijzen van risicogroepen waarvoor inschrijving kan worden uitgesteld.
Document­datum 10-02-2011
Publicatie­datum 10-02-2011
Nummer KST3221126
Kenmerk 32211, nr. 26
Externe link originele PDF
Originele document in PDF

2.

Tekst

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Vergaderjaar 2010–2011

32 211

Regels betreffende de regulering van prostitutie en betreffende het bestrijden van misstanden in de seksbranche (Wet regulering prostitutie en bestrijding misstanden seksbranche)

Nr. 26

SUBAMENDEMENT VAN HET LID ROUVOET

Ontvangen 9 februari 2011

De ondergetekende stelt het volgende subamendement voor:

Het amendement van het lid Van der Staaij (stuk nr. 14) wordt als volgt gewijzigd:

Na onderdeel I wordt een onderdeel ingevoegd, luidende:

Ia

In artikel 4 worden na het zesde lid twee leden ingevoegd, luidende: 6a. Bij of krachtens algemene maatregel van bestuur worden categorieën personen aangewezen waarbij een verhoogd risico bestaat van slachtofferschap op basis van dwang, uitbuiting of mensenhandel.

6b. Inschrijving van een persoon die tot een categorie van personen als bedoeld in lid 6a behoort kan worden uitgesteld om de burgemeester in de gelegenheid te stellen nader onderzoek naar deze persoon te verrichten.

Toelichting

Het amendement 32 211, nr. 14 voegt als weigeringgrond voor het verzoek tot inschrijving het bestaan van enig vermoeden dat de prostituee slachtoffer is van dwang, uitbuiting of mensenhandel toe.

Door middel van dit amendement wordt bewerkstelligd dat evidente – bijvoorbeeld uit onderzoek naar mensenhandel bekende – risicogroepen worden aangewezen. De inschrijving van een persoon die tot een dergelijke evidente risicogroep behoort kan worden uitgesteld om na te gaan of daadwerkelijk het vermoeden bestaat dat de aanvrager slachtoffer is van dwang, uitbuiting of mensenhandel.

Rouvoet

 
 
 

3.

Meer informatie

 

4.

Parlementaire Monitor

Met de Parlementaire Monitor volgt u alle parlementaire dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.