Brief regering; Voortzetting project Asja II (opvang- en behandelvoorziening voor slachtoffers van loverboys) - Regels betreffende de regulering van prostitutie en betreffende het bestrijden van misstanden in de seksbranche (Wet regulering prostitutie en bestrijding misstanden seksbranche)

Deze brief is onder nr. 31 toegevoegd aan wetsvoorstel 32211 - Wet regulering prostitutie en bestrijding misstanden seksbranche i.

1.

Kerngegevens

Officiële titel Regels betreffende de regulering van prostitutie en betreffende het bestrijden van misstanden in de seksbranche (Wet regulering prostitutie en bestrijding misstanden seksbranche) ; Brief regering; Voortzetting project Asja II (opvang- en behandelvoorziening voor slachtoffers van loverboys)
Document­datum 07-03-2011
Publicatie­datum 07-03-2011
Nummer KST3221131
Kenmerk 32211, nr. 31
Externe link originele PDF
Originele document in PDF

2.

Tekst

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Vergaderjaar 2010–2011

32 211

Regels betreffende de regulering van prostitutie en betreffende het bestrijden van misstanden in de seksbranche (Wet regulering prostitutie en bestrijding misstanden seksbranche)

Nr. 31

BRIEF VAN DE MINISTER VAN VEILIGHEID EN JUSTITIE

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal

Den Haag, 1 maart 2011

Tijdens de behandeling van het wetsvoorstel Regulering prostitutie en bestrijding misstanden seksbranche in uw Kamer op 10 februari jl. hebben verschillende leden hun bezorgdheid geuit over het voortbestaan van het project Asja II (Handelingen II, 2010/2011, nr. 51, behandeling wetsvoorstel 32211).

Asja II is een opvang- en behandelvoorziening voor meisjes in de leeftijd tot en met 23 jaar die slachtoffer zijn of dreigen te worden van loverboys. Het project is tot stand gebracht met behulp van de Regeling Uitstappro-gramma Prostituees (RUPS), die tot 1 juli 2011 wordt verlengd. De bedoeling van de RUPS is dat gemeenten of instellingen de verantwoordelijkheid over de – in het kader van de RUPS tot stand gebrachte – projecten overnemen. Voor het project Asja II is echter geen structurele financiering gevonden, waarmee het voortbestaan van dit project op korte termijn in gevaar dreigde te komen.

Gelet op het grote belang om deze zeer kwetsbare groep van slachtoffers goed op te vangen en de bijzondereexpertise en kennis die binnen Asja II is opgebouwd over de opvang van (potentiële) slachtoffers van loverboys te behouden, hebben de Staatssecretarissen van VWS en VenJ en ik gezamenlijk besloten om het project met anderhalf jaar te verlengen. Deze zomer zal het kabinet bekend maken op welke wijze de opvang van bijzondere groepen, waaronder slachtoffers van loverboys, structureel wordt vormgegeven.

De minister van Veiligheid en Justitie, I. W. Opstelten

 
 
 

3.

Meer informatie

 

4.

Parlementaire Monitor

Met de Parlementaire Monitor volgt u alle parlementaire dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.