Amendement Rouvoet over een vergunningsplicht voor de thuiswerkende prostituee - Regels betreffende de regulering van prostitutie en betreffende het bestrijden van misstanden in de seksbranche (Wet regulering prostitutie en bestrijding misstanden seksbranche)

Dit amendement i is onder nr. 32 toegevoegd aan wetsvoorstel 32211 - Wet regulering prostitutie en bestrijding misstanden seksbranche i.

1.

Kerngegevens

Officiële titel Regels betreffende de regulering van prostitutie en betreffende het bestrijden van misstanden in de seksbranche (Wet regulering prostitutie en bestrijding misstanden seksbranche) ; Amendement; Amendement Rouvoet over een vergunningsplicht voor de thuiswerkende prostituee
Document­datum 14-03-2011
Publicatie­datum 14-03-2011
Nummer KST3221132
Kenmerk 32211, nr. 32
Externe link originele PDF
Originele document in PDF

2.

Tekst

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Vergaderjaar 2010–2011

32 211

Regels betreffende de regulering van prostitutie en betreffende het bestrijden van misstanden in de seksbranche (Wet regulering prostitutie en bestrijding misstanden seksbranche)

Nr. 32

AMENDEMENT VAN HET LID ROUVOET

Ontvangen 11 maart 2011

De ondergetekende stelt het volgende amendement voor:

In artikel 1 wordt aan de definitie van «seksbedrijf» na de zinsnede «de activiteit, bestaande uit» ingevoegd: het zich beschikbaar stellen tot het verrichten van seksuele handelingen met een ander tegen betaling op het eigen woonadres,.

Toelichting

Door middel van dit amendement wordt bewerkstelligd dat niet slechts seksbedrijven, maar ook de thuiswerkende prostituee onder de vergunningsplicht komt te vallen. Dit wordt geregeld door het «zich beschikbaar stellen tot het verrichten van seksuele handelingen met een ander tegen betaling op het eigen woonadres» onder de definitie van seksbedrijf te brengen. Artikel 9 bepaalt dat het verboden is een seksbedrijf uit te oefenen zonder vergunning. Door de aanpassing van de definitiebepaling van «seksbedrijf» is het nu dus ook verboden «thuisprostitutie» uit te oefenen zonder vergunning. Hiermee wordt aangesloten bij de bestaande situatie in verschillende gemeenten, waar iedere vorm van prostitutie vergunningspichtig is. Gemeenten worden hiermee in staat gesteld een sluitend prostitutiebeleid te voeren.

Rouvoet

 
 
 

3.

Meer informatie

 

4.

Parlementaire Monitor

Met de Parlementaire Monitor volgt u alle parlementaire dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.