Gewijzigd amendement Arib ter vervanging van nr. 29 over raadpleging van de GGD - Regels betreffende de regulering van prostitutie en betreffende het bestrijden van misstanden in de seksbranche (Wet regulering prostitutie en bestrijding misstanden seksbranche)

Dit gewijzigd amendement i is onder nr. 35 toegevoegd aan wetsvoorstel 32211 - Wet regulering prostitutie en bestrijding misstanden seksbranche i.

1.

Kerngegevens

Officiële titel Regels betreffende de regulering van prostitutie en betreffende het bestrijden van misstanden in de seksbranche (Wet regulering prostitutie en bestrijding misstanden seksbranche) ; Amendement; Gewijzigd amendement Arib ter vervanging van nr. 29 over raadpleging van de GGD
Document­datum 15-03-2011
Publicatie­datum 15-03-2011
Nummer KST3221135
Kenmerk 32211, nr. 35
Externe link originele PDF
Originele document in PDF

2.

Tekst

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Vergaderjaar 2010–2011

32 211

Regels betreffende de regulering van prostitutie en betreffende het bestrijden van misstanden in de seksbranche (Wet regulering prostitutie en bestrijding misstanden seksbranche)

Nr. 35

GEWIJZIGD AMENDEMENT VAN HET LID ARIB TER VERVANGING VAN DAT GEDRUKT ONDER NR. 29

Ontvangen 15 maart 2011

De ondergetekende stelt het volgende amendement voor:

I

Aan artikel 1 wordt een definitie toegevoegd, luidende: GGD: een gemeentelijke gezondheidsdienst als bedoeld in artikel 14 van de Wet publieke gezondheid.

II

In artikel 4 wordt, na het vierde lid, een lid ingevoegd, luidende: 4a. De burgemeester raadpleegt de GGD omtrent de samenstelling van de schriftelijke informatie, bedoeld in het vierde lid.

III

Artikel 6 wordt als volgt gewijzigd:

  • 1. 
    Voor de tekst wordt het cijfer 1. geplaatst.
  • 2. 
    Er worden twee leden toegevoegd, luidende:
  • 2. 
    De burgemeester raadpleegt de GGD omtrent de organisatie van het gesprek.
  • 3. 
    Indien tijdens het gesprek het ernstige vermoeden ontstaat dat er sprake is van prostitutie onder dwang, wordt hiervan melding gemaakt bij de ambtenaren, aangesteld voor de uitvoering van de politietaak.

Toelichting

De GGD is doorgaans bekend met problematiek waar prostituees mee te maken kunnen hebben. Daarom krijgt de GGD door middel van dit amendement een adviserende rol ten aanzien van de samenstelling van de schriftelijke informatie over de rechten van prostituees, de risico’s van de voorgenomen werkzaamheden en de mogelijkheden tot hulp bij het beëindigen daarvan. Ook zal de burgemeester de GGD raadplegen voorafgaand aan het registratiegesprek met de prostituee. De GGD zal de burgemeester voorafgaand aan het gesprek adviseren omtrent de gewenste gesprekspartners voor de betreffende prostituee, de gespreksonderwerpen, de criteria voor het vaststellen of een nader gesprek nodig is, hoe vastgesteld kan worden of er hulpvragen zijn en of er hulpverlening nodig is, de locatie waar het gesprek zal plaatsvinden en de wijze van terugkoppeling van het gesprek naar de GGD.

Arib

 
 
 

3.

Meer informatie

 

4.

Parlementaire Monitor

Met de Parlementaire Monitor volgt u alle parlementaire dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.