Amendement Van der Staaij/Agema ter vervanging van nr. 11 over het niet-uitputtend specificeren van de weigeringsgrond voor de verlening van een vergunning van een exploitant of beheerder van een seksinrichting vanwege slecht levensgedrag. - Regels betreffende de regulering van prostitutie en betreffende het bestrijden van misstanden in de seksbranche (Wet regulering prostitutie en bestrijding misstanden seksbranche)

Dit amendement i is onder nr. 51 toegevoegd aan wetsvoorstel 32211 - Wet regulering prostitutie en bestrijding misstanden seksbranche i.

1.

Kerngegevens

Officiële titel Regels betreffende de regulering van prostitutie en betreffende het bestrijden van misstanden in de seksbranche (Wet regulering prostitutie en bestrijding misstanden seksbranche) ; Amendement; Amendement Van der Staaij/Agema ter vervanging van nr. 11 over het niet-uitputtend specificeren van de weigeringsgrond voor de verlening van een vergunning van een exploitant of beheerder van een seksinrichting vanwege slecht levensgedrag.
Document­datum 17-03-2011
Publicatie­datum 17-03-2011
Nummer KST3221151
Kenmerk 32211, nr. 51
Externe link originele PDF
Originele document in PDF

2.

Tekst

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Vergaderjaar 2010–2011

32 211

Regels betreffende de regulering van prostitutie en betreffende het bestrijden van misstanden in de seksbranche (Wet regulering prostitutie en bestrijding misstanden seksbranche)

Nr. 51

AMENDEMENT VAN DE LEDEN VAN DER STAAIJ EN AGEMA TER VERVANGING VAN DAT GEDRUKT ONDER NR. 111

Ontvangen 17 maart 2011

De ondergetekenden stellen het volgende amendement voor:

In artikel 14, eerste lid, komt onderdeel c als volgt te luiden:

  • c. 
    de exploitant of de beheerder is veroordeeld voor een gewelds- of zedendelict of voor mensenhandel, of in enig ander opzicht van slecht levensgedrag is;

Toelichting

Dit amendement betreft een niet-uitputtende specificering van de weigeringsgrond voor de verlening van een vergunning van een exploitant of beheerder van een seksinrichting vanwege slecht levensgedrag. Hiermee wordt buiten twijfel gesteld dat nooit een vergunning voor een seksbedrijf kan worden gegeven na een strafrechtelijke veroordeling voor een gewelds- of zedendelict of het delict van mensenhandel.

Indien een exploitant of beheerder voor een dergelijk delict wordt veroordeeld nadat er een vergunning is afgegeven, volgt uit artikel 17, onderdeel e, automatisch dat de vergunning wordt ingetrokken.

Van der Staaij Agema

1 Vervanging in verband met een wijziging in de ondertekening

 
 
 

3.

Meer informatie

 

4.

Parlementaire Monitor

Met de Parlementaire Monitor volgt u alle parlementaire dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.