Gewijzigd amendement Gesthuizen/Rouvoet, ter vervanging van nr. 55, over het voorhangen van de AMvB uit artikel 29, eerste lid. - Regels betreffende de regulering van prostitutie en betreffende het bestrijden van misstanden in de seksbranche (Wet regulering prostitutie en bestrijding misstanden seksbranche)

Dit gewijzigd amendement i is onder nr. 58 toegevoegd aan wetsvoorstel 32211 - Wet regulering prostitutie en bestrijding misstanden seksbranche i.

1.

Kerngegevens

Officiële titel Regels betreffende de regulering van prostitutie en betreffende het bestrijden van misstanden in de seksbranche (Wet regulering prostitutie en bestrijding misstanden seksbranche) ; Amendement; Gewijzigd amendement Gesthuizen/Rouvoet, ter vervanging van nr. 55, over het voorhangen van de AMvB uit artikel 29, eerste lid.
Document­datum 18-03-2011
Publicatie­datum 18-03-2011
Nummer KST3221158
Kenmerk 32211, nr. 58
Externe link originele PDF
Originele document in PDF

2.

Tekst

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Vergaderjaar 2010–2011

32 211

Regels betreffende de regulering van prostitutie en betreffende het bestrijden van misstanden in de seksbranche (Wet regulering prostitutie en bestrijding misstanden seksbranche)

Nr. 58

GEWIJZIGD AMENDEMENT VAN DE LEDEN GESTHUIZEN EN ROUVOET TER VERVANGING VAN DAT GEDRUKT ONDER NR. 55

Ontvangen 18 maart 2011

De ondergetekenden stellen het volgende amendement voor:

Aan artikel 29 wordt een lid toegevoegd, luidende:

  • 3. 
    Het ontwerp van een krachtens het eerste lid vast te stellen algemene maatregel van bestuur wordt aan beide kamers der Staten-Generaal overgelegd. De voordracht voor de vast te stellen algemene maatregel van bestuur kan worden gedaan nadat vier weken na de overlegging zijn verstreken, tenzij binnen die termijn door of namens een der kamers of door ten minste een vijfde van het grondwettelijk aantal leden van een der kamers de wens te kennen wordt gegeven dat het onderwerp van de algemene maatregel van bestuur bij wet wordt geregeld. In dat geval wordt een daartoe strekkend voorstel van wet zo spoedig mogelijk ingediend.

Toelichting

Nu het registratiebewijs voor prostituees met pasfoto en nummer uit het wetsvoorstel is verdwenen is de strafbaarstelling van de klant die gebruik maakt van de seksuele diensten van een niet geregistreerde prostituee problematisch geworden. De klant moet immers wel kunnen beoordelen of de prostituee al dan niet is geregistreerd en is ingeschreven in het landelijk register. De wijze waarop de klant dit moet nagaan wordt nader uitgewerkt in een algemene maatregel van bestuur.

Dit amendement beoogt deze algemene maatregel van bestuur aan een voorhangprocedure te onderwerpen zodat de Kamer haar controlerende taak kan uitoefenen.

Gesthuizen Rouvoet

 
 
 

3.

Meer informatie

 

4.

Parlementaire Monitor

Met de Parlementaire Monitor volgt u alle parlementaire dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.