Maxime Verhagen gastheer van TEDxBinnenhof, Den Haag

Ridderzaal in Den Haag
© Kevin Bergenhenegouwen
datum 25 juni 2012 13:30
plaats Den Haag
locatie Ridderzaal Toon locatie
aanwezigen M.J.M. (Maxime) Verhagen i e.a.
organisatie Christen-Democratisch Appèl (CDA) i

Minister Verhagen is op maandag 25 juni gastheer van TEDxBinnenhof: Catwalk for Innovation in de Ridderzaal in Den Haag. In aanwezigheid van de Prins van Oranje en Prinses Máxima presenteren tien personen op een catwalk hun ideeën en oplossingen voor maatschappelijke problemen in de topsectoren zoals energie, water, landbouw en voeding.

Het organiseren van een TEDx over innovatie is een initiatief van de Topsector Creatieve Industrie. Met dit evenement wil de topsector een platform bieden om elkaar te ontmoeten en om nieuwe innovatieve ideeën op te doen. Evenementen als TEDxBinnenhof kunnen bovendien een bijdrage leveren aan het versterken van ondernemerschap. Initiatiefnemers van TEDxBinnenhof zijnJim Stolze, TED ambassadeur voor Europa en het Midden Oosten; Victor van de Chijs, boegbeeld Topsector Creatieve Industrie en het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie.

Uit meer dan 300 aanmeldingen zijn 10 sprekers gekozen die op een catwalk een TEDtalk mogen houden van 7 minuten, in het Engels. De gekozen sprekers zijn een dwarsdoorsnede van de topsectoren van de economie. Op meerdere locaties verspreid door het hele land en op ambassades wereldwijd worden gelijktijdig side-events georganiseerd voor en door bedrijven, kennisinstellingen en regionale organisaties.


Inhoudsopgave van deze pagina:

1.

Christen-Democratisch Appèl (CDA)

Het Christen-Democratisch Appèl (CDA) is een christelijk geïnspireerde partij in het centrum van het politieke spectrum. Henri Bontenbal i is momenteel politiek leider van het CDA. De partij werd opgericht op 11 oktober 1980 als fusie van Anti-Revolutionaire Partij i (ARP), Christelijk-Historische Unie i (CHU) en Katholieke Volkspartij i (KVP).

De partij behaalde bij de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i 5 zetels, een verlies van 10 zetels ten opzichte van de Tweede Kamerverkiezingenin 2021. De partij heeft zes zetels in de Eerste Kamer en vijf zetels in het Europees Parlement.

2.

Meer over...