Tentoonstelling Nobelprijs in Brussel

Met dank overgenomen van Europees Parlement (EP) i, gepubliceerd op donderdag 16 mei 2013, 14:43.

In 2012 heeft de Europese Unie i de Nobelprijs voor de vrede ontvangen voor haar inzet voor vrede, verzoening, democratie en mensenrechten in Europa. EP i-Voorzitter Martin Schulz i nam op de officiële uitreiking in Oslo namens alle 'EU burgers' de prijs in ontvangst. Van 16 mei tot 6 oktober wordt de prijs tentoongesteld in het Parlementarium, het bezoekerscentrum van het Europese Parlement in Brussel, zodat alle burgers 'hun' prijs kunnen aanschouwen en kunnen lezen waarom hij precies is gewonnen.

De tentoonstelling is ontworpen door het Nobel vredescentrum uit Oslo en zal in Brussel worden ingewijd door EP-Voorzitter Schulz. De tentoonstelling brengt je van het oude Europa, waar problemen door oorlogen werden opgelost, naar het nieuwe Europa, waar conflicten worden opgelost door middel van onderhandelingen en compromissen.

In de tentoonstelling kunnen bezoekers onder andere de medaille en het diploma zien, uitvinden hoe de kijk van de president van de Europese instellingen op de toekomst van Europa is en zij kunnen het interactieve gastenboek tekenen.

REF. : 20130508STO08086