Nieuwe Hofvijver over Provinciale Verkiezingen

maandag 23 februari 2015

DEN HAAG (PDC i) -  In het februari-nummer van de Hofvijver vraagt Aalt Willem Heringa i zich af of de namen van de lijsttrekkers van de Eerste Kamerverkiezingen niet in de stemhokjes van de Provinciale Statenverkiezingen moeten worden opgehangen. Want eigenlijk stemmen we bij de Provinciale Statenverkiezingen voor de Eerste Kamer.

Eerste Kamer en de Provinciale Statenverkiezingen zijn de rode draad in dit nummer. Zo gaat  Wytze van der Woude i in zijn column in op de vraag in hoeverre landelijke thema's een rol moeten spelen bij provinciale verkiezingen. Tegelijk met de Provinciale Statenverkiezingen zijn er ook waterschapsverkiezingen. Marleen van Rijswick gaat in op nut en noodzaak van de waterschappen. 'Met waterschappen moet niet worden geëxperimenteerd', zo meent zij.  

Onze Bussel-correspondent Jan Werts i geeft in zijn analyse 'Hoe Griekenland moest inbinden' een update over de krachtmeting tussen Athene en Brussel. In een voorbeschouwing op de verkiezingen in Estland van 1 maart gaat de Est Signe Sildever in op de politieke verhoudingen in zijn vaderland. 

Nieuw in dit nummer is de rubriek: 'De staat van een parlementariër' waarin het veel besproken Tweede Kamer lid Mark Verheijen wordt uitgelicht.