Verslag van een schriftelijk overleg inzake beoogd tijdpad novelle 33885 - Regels betreffende de regulering van prostitutie en betreffende het bestrijden van misstanden in de seksbranche (Wet regulering prostitutie en bestrijding misstanden seksbranche)

Dit verslag van een schriftelijk overleg is onder nr. P toegevoegd aan wetsvoorstel 32211 - Wet regulering prostitutie en bestrijding misstanden seksbranche i.

1.

Kerngegevens

Officiële titel Regels betreffende de regulering van prostitutie en betreffende het bestrijden van misstanden in de seksbranche (Wet regulering prostitutie en bestrijding misstanden seksbranche); Verslag van een schriftelijk overleg inzake beoogd tijdpad novelle 33885
Document­datum 14-04-2015
Publicatie­datum 14-04-2015
Nummer KST32211P
Kenmerk 32211, nr. P
Externe link origineel bericht
Originele document in PDF

2.

Tekst

32 211 Regels betreffende de regulering van prostitutie en betreffende het bestrijden van misstanden in de seksbranche (Wet regulering prostitutie en bestrijding misstanden seksbranche)

P VERSLAG VAN EEN SCHRIFTELIJK OVERLEG

Vastgesteld 14 april 2015

Tijdens de plenaire behandeling van het wetsvoorstel regulering prostitutie en bestrijding misstanden seksbranche heeft de Eerste Kamer de motie-Strik c.s. (32 211, L) aangenomen,

waarin de regering wordt verzocht door middel van een novelle te voorzien in splitsing van genoemd wetsvoorstel, waardoor de invoering van de uniforme vergunningplicht voortvarend ter hand kan worden genomen. De stemming over het wetsvoorstel is in afwachting van de novelle aangehouden. Na indiening van deze novelle (33 885) op 1 maart 2014 en het uitbrengen van verslag op 16 april 2014 is de Tweede Kamer thans nog in afwachting van de nota naar aanleiding van het verslag.

Naar aanleiding daarvan heeft de vaste commissie voor Veiligheid en Justitie1 op 26 maart 2015 een brief gestuurd aan de Minister van Veiligheid en Justitie.

De Minister heeft op 10 april 2015 gereageerd.

De commissie brengt bijgaand verslag uit van het gevoerde schriftelijk overleg.

De griffier van de vaste commissie voor Veiligheid en Justitie, Van Dooren

BRIEF VAN DE VOORZITTER VAN DE VASTE COMMISSIE VOOR VEILIGHEID EN JUSTITIE

Aan de Minister van Veiligheid en Justitie

Den Haag, 26 maart 2015

Tijdens de plenaire behandeling van het wetsvoorstel regulering prostitutie en bestrijding misstanden seksbranche heeft de Eerste Kamer de motie-Strik c.s. (32 211, L) aangenomen, waarin de regering wordt verzocht door middel van een novelle te voorzien in splitsing van genoemd wetsvoorstel, waardoor de invoering van de uniforme vergunningplicht voortvarend ter hand kan worden genomen. De stemming over het wetsvoorstel is in afwachting van de novelle aangehouden. Na indiening van deze novelle (33 885) op 1 maart 2014 en het uitbrengen van verslag op 16 april 2014 is de Tweede Kamer thans nog in afwachting van de nota naar aanleiding van het verslag.

Op 24 maart jl. heeft de vaste commissie voor Veiligheid en Justitie besloten om, tegen de achtergrond van de naderende Kamerwisseling en een ordentelijke planning van werkzaamheden in de komende maanden, bij u te informeren naar het beoogde tijdpad van parlementaire behandeling van het wijzigingsvoorstel van de Wet regulering prostitutie en bestrijding misstanden seksbranche.

De commissie verneemt uw reactie graag binnen twee weken na dagtekening van deze brief.

Voorzitter van de vaste commissie voor Veiligheid en Justitie, A.W. Duthler

BRIEF VAN DE MINISTER VAN VEILIGHEID EN JUSTITIE

Aan de Voorzitter van de Eerste Kamer der Staten-Generaal

Den Haag, 10 april 2015

Bij brief van 26 maart jl. vraagt u naar het beoogde tijd pad van de parlementaire behandeling van het wijzigingsvoorstel van de Wet regulering prostitutie en bestrijding misstanden seksbranche (33 885).

Mijn streven is erop gericht de nota naar aanleiding van het verslag voor de zomer aan de Tweede Kamer te zenden.

Aangezien het aan de Tweede Kamer is om vervolgens een datum vast te stellen voor de plenaire behandeling en over het voorstel te besluiten, kan ik over het verdere tijdpad geen uitspraken doen.

De Minister van Veiligheid en Justitie, G.A. van der Steur

Noot 1

Samenstelling:

Holdijk (SGP), Kneppers-Heijnert (VVD), Kox (SP), Engels (D66), Franken (CDA), Thissen (GL), Nagel (50PLUS), Ruers (SP), Van Bijsterveld (CDA) (vice-voorzitter), Duthler (VVD) (voorzitter), Koffeman (PvdD), Kuiper (CU), Quik-Schuijt (SP), Strik (GL), De Vries (PvdA), Knip (VVD), Hoekstra (CDA), Lokin-Sassen (CDA), Scholten (D66), Schouwenaar (VVD), De Boer (GL), De Lange (OSF), Ter Horst (PvdA), Beuving (PvdA), Koole (PvdA), Schrijver (PvdA), Reynaers (PVV), Popken (PVV), Frijters-Klijnen (PVV), Swagerman (VVD)


 
 
 

3.

Meer informatie

 

4.

Parlementaire Monitor

Met de Parlementaire Monitor volgt u alle parlementaire dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.