Symposium op 27 september over algemeen kiesrecht en democratie

woensdag 14 september 2016

DEN HAAG (PDC i) - Op 27 september vindt in het ministerie van Binnenlandse Zaken een symposium plaats over het algemeen kiesrecht en de vertegenwoordigende democratie. In 2017 bestaat het algemeen kiesrecht 100 jaar en in 2017 zijn er ook Tweede Kamerverkiezingen. De aanleiding voor het symposium is de voltooiiing van het artikelsgewijs commentaar op de Grondwet i, een onderzoeksproject van Tilburg University.

Inleidingen zullen worden verzorgd door Ernst Hirsch Ballin i, hoogleraar Nederlands en Europees constitutioneel recht, en Maurice Adams, hoogleraar Democratie en Rechtsstaat, beiden aan Tilburg University. Daarna volgen reflecties op deze inleiding van Gerdi Verbeet i, voormalig voorzitter van de Tweede Kamer i en Job Cohen i, bijzonder hoogleraar (Thorbecke leerstoel) aan de Universiteit Leiden.

Gert-Jan Leenknegt van Tilburg University zal als co-redacteur (tezamen met Ernst Hirsch Ballin) het rechtswetenschappelijk commentaar op de Grondwet presenteren, en Marilyn Haimé, directeur van de afdeling Constitutionele Zaken & Wetgeving van het Ministerie van Binnenlandse Zaken zal het welkomstwoord verzorgen.