Symposium: Euthanasie voor kinderen, 's-Hertogenbosch

's-Hertogenbosch - Sint-Janskathedraal
datum 29 april 2017 13:00 - 17:00
plaats 's-Hertogenbosch
locatie Den Bosch Kapel Gasthuiskwartier, Burgemeester Loeffplein Toon locatie
organisatie Jonge Democraten (JD) i

De Nederlandse gezondheidszorg wordt steeds beter en de mogelijkheden om patiënten te behandelen en beter te maken zijn eindeloos. Toch heeft de wetenschap voor sommige ziektes nog steeds geen medicijn gevonden, kunnen we sommige aandoeningen nog steeds niet voorkomen en zijn er nog altijd veel mensen met een chronische ziekte. In deze groep bevinden zich ook veel kinderen.

Voor deze groep patiënten doen we ons uiterste best de ziekte onder controle te houden, het lijden te verlichten en ze een zo normaal mogelijk leven te geven. Soms is het lijden echter zo groot en uitzichtloos, dat het voor de patiënt ondraaglijk wordt. Als dit het geval is, is er in Nederland nog een laatste keuze, behalve als je nog onder de 12 bent. Want volgens de Nederlandse wet komen kinderen van onder de twaalf niet in aanmerking voor euthanasie. Elk jaar moeten er daarom kinderen ondraaglijk en uitzichtloos lijden, omdat zij niet in staat zouden zijn om samen met hun ouders een weloverwogen keuze te maken en aan te geven dat het voor hen te veel is.

Over dit onderwerp organiseert de werkgroep Volksgezondheid op zaterdag 29 aprileen symposium. Samen met artsen, patiënten, ethici, juristen en politici zullen we het thema van alle kanten gaan bekijken en zullen we er met elkaar erover discussiëren. Wat is precies het probleem? Zou verruiming van de wet een oplossing kunnen zijn? Waar lopen we tegenaan bij het zoeken naar oplossingen? Welke ethische, juridische en maatschappelijke aspecten spelen hier een rol bij?

Wil jij meepraten over dit onderwerp, meld je dan aan door een mailtje te sturen aan ph.zorg@jd.nl. Deelname aan het symposium is gratis en voor iedereen toegankelijk! Hopelijk tot 29 april!


Inhoudsopgave van deze pagina:

1.

Jonge Democraten (JD)

Deze politieke jongerenorganisatie is verbonden aan D66 i en heeft als doel bij te dragen aan de individuele ontplooiing van alle mensen. De JD is opgericht in 1984 en bestaat uit jongeren tussen de 12 en 30 jaar oud. Met ongeveer 3500 leden is JD één van de grotere politieke jongerenorganisaties in Nederland. De JD heeft tien lokale afdelingen in het land.

2.

Meer over...