Congres Veiligheid

Kalender (Bron: swedeandsour / iStock.com)
swedeandsour / iStock.com
datum 30 juni 2017 14:00
aanwezigen M.G.W. (Monica) den Boer i e.a.
organisatie ChristenUnie (CU) i

Voelt u zich veilig, in dit land, in deze tijd? Veel mensen geven aan een gevoel van onbehagen te hebben, doordat wereldwijde spanningen dichtbij komen en het in onze eigen samenleving steeds meer 'ieder voor zich' lijkt te zijn, bijvoorbeeld.

Wat is het antwoord daarop? Meer regels, meer wetten? Of moeten we beter leren omgaan met de onzekerheid die zo eigen is aan het leven, en meer vertrouwen hebben in onze medeburgers, en contact met hen zoeken?

Daarover gaan hoofdcommissaris van de politie Pieter-Jaap Aalbersberg, dr. Ronald van Steden en prof. Monica den Boer (D66) met elkaar in gesprek op 30 juni.

Interesse?

Meer informatie en aanmelden


Inhoudsopgave van deze pagina:

1.

ChristenUnie (CU)

De ChristenUnie is een christelijke partij, met op sociaal en ecologisch gebied progressieve en op ethisch gebied behoudender standpunten. Politiek leider van de ChristenUnie is sinds januari 2023 Mirjam Bikker i. De partij ontstond in januari 2000 als samenwerkingsverband tussen het Gereformeerd Politiek Verbond i (GPV) en de Reformatorische Politieke Federatie i (RPF). Per 22 januari 2000 zijn de partijen gefuseerd.

De partij behaalde bij de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i drie zetels. Dat aantal is twee zetels lager dan het aantal dat in 2021 werd behaald. De partij heeft drie zetels in de Eerste Kamer en één zetel in het Europees Parlement.

2.

Meer over...