Debatavond: Hoe zien we de toekomst van werk?, Rotterdam

Erasmusbrug in Rotterdam
© Kevin Bergenhenegouwen
datum 5 juli 2017 19:00
plaats Rotterdam
locatie H2OTEL Wijnhaven 20A 3011 WR Toon locatie
aanwezigen A.H.G. (Alexander) Rinnooy Kan i e.a.
organisatie Democraten 66 (D66) i

Discussieavond met de Mr. Hans van Mierlo Stichting over publicatie arbeidsmarkt: Hoe zien we de toekomst van werk? Flexibel, vast of geen van beide?

Op 5 juli presenteert de Mr. Hans van Mierlo Stichting haar visie voor een arbeidsmarkt die is toegerust op verandering. Een arbeidsmarkt waarin we investeren in mensen met scholing, met kansen en herkansingen op werk dat loont en voldoening geeft. Tijdens deze discussieavond zetten we de kern van onze visie uiteen en bespreken we concrete oplossingsrichtingen. We maken werk van een ‘leven lang leren’, kijken naar het Deense ‘flexicurity’ model voor contracthervorming en zetten in op nieuwe zekerheden: één stelsel van sociale verzekeringen voor alle werkenden ongeacht contractvorm. De avond bestaat uit een korte presentatie van de publicatie Nieuwe ronde, echte kansen: een sociaal-liberale visie op de toekomst van werk. Hierop volgt een reactie van Alexander Rinnooy Kan, Eerste Kamerlid voor D66, en zal er ruimte zijn voor vragen en discussie.

Datum: woensdagavond 5 juli.

Plaats: Rotterdam.

Locatie en tijd: H2OTEL, aanvang 19.15 uur (inloop 19.00 uur) tot 21.15 uur

Aanmelden kan per e-mail: secretaris@d66economie.nl.

De publicatie ‘Nieuwe ronde, echte kansen: Een sociaal-liberale visie op de toekomst van werk’ is hier te lezen. De papieren versie kunt u bestellen via onze webshop.

In de Democraat van december 2016, het ledenmagazine van D66, verscheen een essay in aanloop naar de publicatie Nieuwe ronden, echte kansen: Een sociaal-liberale visie op de toekomst van werk, die zal volgen uit dit project. Lees het artikel hier online, of download het pdf.

5 juli

19.00 uur

H2OTEL

Wijnhaven 20A

3011 WR Rotterdam


Inhoudsopgave van deze pagina:

1.

Democraten 66 (D66)

Democraten 66 (D66) is een hervormingsgezinde sociaal-liberale partij. De huidige politiek leider is Rob Jetten i. De partij werd opgericht op 14 oktober 1966 door 44 'homines novi', waarvan er 25 eerder bij andere politieke partijen actief waren geweest. Belangrijkste initiatiefnemer en voorman (tot 1998) was de oud-journalist Hans van Mierlo i.

D66 haalde bij Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i 9 zetels, 15 minder dan in 2021. De partij heeft vijf zetels in de Eerste Kamer. Er zit één Nederlands lid namens D66 in het Europees Parlement i.

2.

Meer over...