Staatssecretaris Henk Bleker bezoekt Spanje en Portugal

Met dank overgenomen van Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie (ELenI) i, gepubliceerd op woensdag 8 februari 2012.

Staatssecretaris Henk Bleker i van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie (EL&I) brengt 8 en 9 februari 2012 een bezoek aan Spanje en Portugal. Het bezoek staat in het teken van het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB) en het Gemeenschappelijk Visserijbeleid (GVB) van de Europese Unie i. Ook spreekt Bleker met het Nederlandse bedrijfsleven.

Spanje

In Madrid spreekt Henk Bleker met zijn ambtsgenoot, de Spaanse minister van Landbouw, Voedsel en Milieu, Miguel Arias Cañete over de toekomst van het Europees landbouw- en visserijbeleid. Later op de dag is er een gesprek met de staatssecretaris van Handel, Jaime García-Legaz Ponce, waar de handelsbetrekkingen tussen beide landen op de agenda staan.

Verder spreekt staatssecretaris Bleker in Madrid met een vertegenwoordiging van agrarische ondernemers in Spanje en met een aantal Captains of Industry van Nederlandse bedrijven die in Spanje gevestigd zijn.

Portugal

In Portugal staat een gesprek op de agenda met minister van Landbouw, Zee, Milieu en Ruimtelijke Ordening Assunção Cristas. Ook in dit gesprek staat het Europees landbouw- en visserijbeleid centraal. Verder spreekt Henk Bleker in Lissabon met het agrarisch bedrijfsleven in Portugal.