Minister Verhagen neemt actieplan tegen kinderarbeid in ontvangst, Amsterdam

datum 26 mei 2010
plaats Amsterdam
locatie McGregor, P.C. Hooftstraat 114. McGregor is aangesloten bij de Fair Wear Foundation Toon locatie
aanwezigen M.J.M. (Maxime) Verhagen i, A.M. (Agnes) Jongerius i e.a.

Minister Verhagen neemt woensdag 26 mei bij McGregor in de Amsterdamse P.C. Hooftstraat de nieuwe handleiding voor bedrijven om kinderarbeid te bestrijden in ontvangst. Hij krijgt die uit handen van Gerard Oonk, voorzitter van de Landelijke India Werkgroep, en Agnes Jongerius, voorzitter van de FNV, die optreden als vertegenwoordigers van de campagne Stop Kinderarbeid.

Na de overhandiging interviewen Verhagen (Buitenlandse Zaken) en mevrouw Jongerius enkele ondernemers uit de kledingsector over de aanpak van kinderarbeid in hun productieketen.

De bijeenkomst is een initiatief van de campagne Stop Kinderarbeid en het ministerie van Buitenlandse Zaken in samenwerking met de Fair Wear Foundation.

  • Locatie: McGregor, P.C. Hooftstraat 114, Amsterdam. McGregor is aangesloten bij de Fair Wear Foundation
  • Tijd: 14.30 - 15.15 uur

Mediavertegenwoordigers kunnen de bijeenkomst bijwonen. Graag vooraf aanmelden bij Nicoline van der Torre, ntorre@hivos.nl. Gezien de beperkte ruimte is er een maximum in het aantal aanwezigen.

De handleiding en het nieuwe FNV-onderzoek Let parents earn and children learn zijn eveneens verkrijgbaar via dit e-mail adres.

Voor verzoeken voor vraaggesprekken met minister Verhagen: woordvoerders Gijs Korevaar, 06 52503426 of Bart Rijs, 06 53941135.


1.

Meer over...