Nederlandse Grondwet:
Rutte: huidige kabinetsperiode duurt tot 2015

maandag 7 november 2011

DEN HAAG (PDC) - Het zittende kabinet wil, net als het vorige liberale kabinet-Cort van der Linden (1913-1918), vijf jaar regeren. Dat zei minister-president Mark Rutte op een bijeenkomst waarin 'Het Liberalen boek' werd gepresenteerd. Omdat de verkiezingen in 2010 in juni plaatsvonden, zijn volgens de Kieswet pas in 2015 nieuwe verkiezingen vereist.

'Het Liberalen boek' is het beeldverhaal van de geschiedenis van het Nederlandse liberalisme in brede zin. Er is behalve veel ruimte voor de VVD en haar voorlopers plek ingeruimd voor D66 en PVV. Eerder verschenen soortgelijke boeken over katholieken, socialisten en gereformeerden.

Het eerste exemplaar werd aangeboden aan VVD-kopstukken Hans Wiegel, Frits Bolkestein en Mark Rutte. Zij gingen daarna in op de betekenis van het liberalisme in Nederland. De Nijmeegse hoogleraar Aerts en diens Vlaamse college Stouthuysen belichtten de liberale beginselen en de typische Nederlandse kenmerken van het liberalisme in ons land. Geconstateerd werd dat het liberale gedachtegoed vrij breed ingang heeft gevonden; veel breder dan alleen bij VVD (of D66).

                                                                                                                                                                         

 
 
  • Contact
  • Home