EP deze week: dierproeven, elektriciteitsopslag en uitbreiding Schengen

Met dank overgenomen van Europees Parlement (EP) i, gepubliceerd op maandag 19 februari 2018.

Een verbod op het testen van cosmetica op dieren, regels om consumenten in staat te stellen hun eigen elektriciteit te produceren en de uitbreiding van Schengen staan op de agenda.

Hoewel verboden in de EU, staat 80% van de landen in de wereld dierproeven voor cosmetische producten toe. De milieucommissie zal dinsdag stemmen over een resolutie die aandringt op een wereldwijd verbod.

Schengen na de migratiecrisis: de commissie Burgerlijke vrijheden houdt dinsdag een openbare hoorzitting om de werking van Schengen te bespreken, evenals de uitbreiding met Bulgarije, Kroatië en Roemenië.

Op woensdag stemmen de leden in de energiecommissie over vier voorstellen van het pakket 'Schone energie voor alle Europeanen'. De voorgestelde wetgeving beoogt onder meer dat het voor consumenten gemakkelijker wordt om hun eigen elektriciteit op te wekken en op te slaan en om de samenwerking tussen lidstaten te verbeteren om het aanbod in een energiecrisis veilig te stellen. Lees meer over wat het EP doet op het gebied van energiebeleid.

Dezelfde dag zal de commissie Economische en monetaire zaken zich uitspreken over de invoering van één enkele reeks regels voor vennootschapsbelasting.

Woensdag en donderdag bespreken de leden in de Begrotingscommissie het standpunt van het Parlement over de EU-meerjarenbegroting en haar inkomsten na 2020, voorafgaand aan de informele bijeenkomst van EU-leiders i op vrijdag waar het meerjarig financieel kader ook op de agenda staat.

Maandag en dinsdag zullen EP-leden hun nationale tegenhangers ontmoeten tijdens de Europese Parlementaire Week om het economische bestuur van de EU, het belastingbeleid en de bankenunie te bespreken.

Donderdag zal het Europees Parlement i het jaarlijkse EU Convenant van burgemeesters organiseren. Het brengt vertegenwoordigers van lokale overheden in heel Europa samen om strategieën op lokaal niveau en de bestrijding van klimaatverandering te bespreken.

Meer informatie

Het Parlement op sociale media

Meer artikelen

Productinformatie

REF.: 20180216STO98003

Gecreëerd: 19-02-2018 - 15:08