33579 NL - wetsvoorstel
Fraudeaanpak in de sociale zekerheid door gegevensuitwisselingen en het effectief gebruik van binnen de overheid bekend zijnde gegevens

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.

Dit wetsvoorstel werd op 18 maart 2013 ingediend door de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, Asscher i.

 

Dit voorstel is gebaseerd op de overweging, dat het wenselijk is gegevens die in het domein van werk en inkomen worden verwerkt, verder te verwerken in het belang van administratieve lastenverlichting, dienstverlening, toezicht op de naleving van wetten en opsporing van strafbare feiten en dat het tevens wenselijk is om een directe relatie te leggen tussen de in de gemeentelijke basisadministratie persoonsgegevens opgenomen gegevens omtrent het adres van een ingezetene en het betalen van uitkeringen en dat daartoe de Wet structuur uitvoeringsorganisatie werk en inkomen en enige andere wetten aangepast dienen te worden.

1.

Volledige titel

Wijziging van de Wet structuur uitvoeringsorganisatie werk en inkomen en enige andere wetten in verband met fraudeaanpak door gegevensuitwisselingen en het effectief gebruik van binnen de overheid bekende zijnde gegevens

2.

Nota's van wijziging en amendementen

Bij dit wetsvoorstel werden twee nota's van wijziging en een nota van verbetering ingediend.

3.

Documenten

(17 stuks)

2 18 maart 2013, koninklijke boodschap, nr. 1     KST335791
Koninklijke boodschap
 
2 18 maart 2013, voorstel van wet, nr. 2     KST335792
Voorstel van wet
 
2 18 maart 2013, memorie van toelichting, nr. 3     KST335793
Memorie van toelichting
 

4.

Disclaimer

Dit dossier is automatisch samengesteld. Aan de technische programmering is veel zorg besteed. Een garantie op de juistheid van de gebruikte bronnen en het samengestelde resultaat kan echter niet worden gegeven.

5.

Uitgebreide versie

Van deze pagina bestaat een uitgebreide versie met het inleidende gedeelte van de memorie van toelichting, alle documenten in dit dossier, een overzicht van door dit wetsvoorstel gewijzigde wetten en een overzicht van verwante dossiers.

De uitgebreide versie is beschikbaar voor betalende gebruikers van de Parlementaire Monitor van PDC Informatie Architectuur.

6.

Parlementaire Monitor

Met de Parlementaire Monitor volgt u alle parlementaire dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.