Commandeur Pieter Bindt vanaf 29 april 2011 nieuwe directeur Militaire Inlichtingen en Veiligheidsdienst (MIVD)

Met dank overgenomen van Ministerie van Defensie, gepubliceerd op woensdag 16 februari 2011.

Commandeur Pieter Bindt is vanaf 29 april 2011 de nieuwe directeur Militaire Inlichtingen en Veiligheidsdienst i (MIVD). Hij wordt dan tevens bevorderd tot schout-bij-nacht. Bindt vervult op dit moment de functie van Souschef Operationeel Beleid bij de Defensiestaf.

Na een eerdere functie in Den Haag bij de Afdeling Nationale Plannen bij het Ministerie van Defensie i was hij van september 2004 tot januari 2007 geplaatst als commandant van Hr. Ms. Rotterdam, het eerste Nederlandse amfibische transportschip. Sinds januari 2007 vervulde hij de functie van Commander Netherlands Maritime Force, de uitzendbare operationele staf van de marine. In dit verband nam hij eind 2009 deel aan operatie Atalanta, de antipiraterij-missie van de EU voor de kust van Somalië waaraan hij 4 maanden leiding gaf.

Huidig directeur

De huidige directeur MIVD, generaal-majoor Pieter Cobelens, gaat met functioneel leeftijdsontslag. Voor Pieter Cobelens komt daarmee een einde aan een militaire carrière die hij 40 jaar geleden begon op de Koninklijke Militaire Academie. Sinds 28 april 2006 is hij directeur MIVD.