Prof. mr. J.L.W. (Hansko) Broeksteeg

foto Prof. mr. J.L.W. (Hansko) Broeksteeg
Naar de originele foto (verschijnt in een nieuw venster)
bron: Hansko Broeksteeg

Hansko Broeksteeg (Berghem, 1974) is universitair docent staats- en bestuursrecht. Van 1992 tot 1997 studeerde hij rechten in Utrecht, met afstudeerrichting Staat, Bestuur en Rechtsbescherming. Tijdens zijn studie liep hij stage bij de Tweede Kamer. Van 1997 tot 2001 werkte Hansko Broeksteeg als onderzoeker in opleiding aan de Rijksuniversiteit Groningen, waar hij in april 2004 promoveerde op het proefschrift 'Verantwoordelijkheid en aansprakelijkheid in het staatsrecht'. Hij publiceert vooral over onderwerpen op het gebied van het politieke staatsrecht en het gemeenterecht.

in de periode 2006:

Inhoudsopgave van deze pagina:


  1. Personalia
  2. Partij/stroming
  3. Hoofdfuncties/beroepen
  4. Partijpolitieke functies
  5. Nevenfuncties
  6. Opleiding
  7. Activiteiten
  8. Wetenswaardigheden
  9. Uitgebreide versie

1.

Uitgebreide versie

In het digitale biografisch archief van de Stichting PDC, partner van het Montesquieu Instituut, is een uitgebreide versie van deze pagina aanwezig met bijvoorbeeld partijpolitieke functies, maatschappelijke nevenfuncties, parlementaire activiteiten, opleiding en wetenswaardigheden.

De Stichting PDC beheert dit biografisch archief zonder publieke middelen. Die situatie is niet langer houdbaar. Zonder externe financiering zullen Parlement.com, het biografisch archief en Europa-Nu.nl verdwijnen. Zie deze column i voor meer achtergrondinformatie.

Om die reden zijn alle biografieën nu in beperkte vorm weergegeven. Voorlopig is het beschikbaar stellen van uitgebreide biografieën, en/of daarop gebaseerde statistische gegevens, opgeschort. Wilt u een uitgebreide biografie inzien? Laat het ons weten als u daar belangstelling voor heeft.

Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.

De biografieën betreffen vooral de periode waarin iemand politiek en bestuurlijk actief is of was. PDC ontvangt graag gemotiveerde aanvullingen of correcties.