Dr. A.S. (Anne) Bos

foto Dr. A.S. (Anne) Bos
Naar de grotere foto (verschijnt in een nieuw venster)
bron: Suzan Zanders

Anne Bos (1977) is onderzoeker van het Centrum voor Parlementaire Geschiedenis in Nijmegen en van het Radboud Institute for Culture and History. Zij werkte mee aan diverse publicaties, zoals de reeks over de naoorlogse kabinetten en Jaarboeken parlementaire geschiedenis. In 2018 promoveerde zij op op een dissertatie over het aftreden van bewindslieden in de periode 1967-2002.

in de periode 2021-heden: fellow Montesquieu Instituut

Inhoudsopgave van deze pagina:

1.

Personalia

geboorteplaats en -datum
Gouda, 25 februari 1977

2.

Hoofdfuncties/beroepen

hoofdfuncties/beroepen
  • onderzoeker CPG (Centrum voor Parlementaire Geschiedenis), Radboud Universiteit Nijmegen, vanaf 2001
  • onderzoeker Radboud institute for Culture and History

3.

Nevenfuncties

huidige
  • fellow Montesquieu Instituut, vanaf juni 2021

4.

Opleiding

In de uitgebreide versie is een overzicht van de opleiding(en) opgenomen.

5.

Uitgebreide versie

Speciaal voor de verkiezingen voor de Tweede Kamer zijn de biografieën van alle kansrijke (volgens de peilingen) kandidaten in uitgebreide vorm raadpleegbaar op parlement.com.

Voor de overige ruim 5000 biografieën geldt het volgende:

In het digitale biografisch archief van de Stichting PDC, partner van het Montesquieu Instituut, is een uitgebreide versie aanwezig met bijvoorbeeld partijpolitieke functies, maatschappelijke nevenfuncties, parlementaire activiteiten, opleiding en wetenswaardigheden. Voorlopig is het beschikbaar stellen van uitgebreide biografieën, en/of daarop gebaseerde statistische gegevens, opgeschort. Wilt u een uitgebreide biografie inzien? Laat het ons weten als u daar belangstelling voor heeft.

Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.

De biografieën betreffen vooral de periode waarin iemand politiek en bestuurlijk actief is of was. PDC ontvangt graag gemotiveerde aanvullingen of correcties.