Dr. M. (Maarten) Stremler

foto Dr. M. (Maarten) Stremler
Naar de grotere foto (verschijnt in een nieuw venster)
bron: Maarten Stremler

Maarten Stremler is universitair docent constitutioneel recht aan de Universiteit Maastricht. Hij is gepromoveerd op een proefschrift over de opkomst van constitutioneel toezicht door de Europese Unie op de lidstaten. Daarvoor studeerde hij rechten en filosofie aan de Universiteit Leiden, de Freie Universität Berlin en het European University Institute. Sinds 2021 is hij een fellow bij het Montesquieu Instituut.

fellow Montesquieu Instituut, wetenschapper Montesquieu Instituut

Inhoudsopgave van deze pagina:

1.

Hoofdfuncties/beroepen

Universitair docent constitutioneel recht, Universiteit Maastricht

2.

Uitgebreide versie

Speciaal voor de verkiezingen voor de Tweede Kamer zijn de biografieën van alle kansrijke (volgens de peilingen) kandidaten in uitgebreide vorm raadpleegbaar op parlement.com.

Voor de overige ruim 5000 biografieën geldt het volgende:

In het digitale biografisch archief van de Stichting PDC, partner van het Montesquieu Instituut, is een uitgebreide versie aanwezig met bijvoorbeeld partijpolitieke functies, maatschappelijke nevenfuncties, parlementaire activiteiten, opleiding en wetenswaardigheden. Voorlopig is het beschikbaar stellen van uitgebreide biografieën, en/of daarop gebaseerde statistische gegevens, opgeschort. Wilt u een uitgebreide biografie inzien? Laat het ons weten als u daar belangstelling voor heeft.

Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.

De biografieën betreffen vooral de periode waarin iemand politiek en bestuurlijk actief is of was. PDC ontvangt graag gemotiveerde aanvullingen of correcties.