Dr. (Maarten) Stremler

foto Dr. (Maarten) Stremler
bron: Maarten Stremler

Maarten Stremler is universitair docent constitutioneel recht aan de Universiteit Maastricht. Hij is gepromoveerd op een proefschrift over de opkomst van constitutioneel toezicht door de Europese Unie op de lidstaten. Daarvoor studeerde hij rechten en filosofie aan de Universiteit Leiden, de Freie Universität Berlin en het European University Institute. Sinds 2021 is hij een fellow bij het Montesquieu Instituut.

fellow Montesquieu Instituut, wetenschapper Montesquieu Instituut

Inhoudsopgave van deze pagina:

1.

Voornaam (roepnaam)

(Maarten)

2.

Hoofdfuncties/beroepen

Universitair docent constitutioneel recht, Universiteit Maastricht

3.

Uitgebreide versie

In het digitale biografisch archief van PDC, partner van het Montesquieu Instituut, is een uitgebreide versie van deze pagina aanwezig met bijvoorbeeld partijpolitieke functies, maatschappelijke nevenfuncties, opleiding en wetenswaardigheden. Laat het ons weten als u daar belangstelling voor heeft.

Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.

De biografieën betreffen vooral de periode waarin iemand politiek en bestuurlijk actief is of was. PDC ontvangt graag gemotiveerde aanvullingen of correcties.