Jongeren in debat over noodzaak Eerste Kamer

dinsdag 24 maart 2015

DEN HAAG (PDC) - Onder leiding van oud-parlementair verslaggever Ferry Mingelen debatteren middelbare scholieren zaterdag 28 maart over het nut en noodzaak van de Eerste Kamer. De discussie vindt plaats in de Oude Zaal van de Tweede Kamer

Vooraf zullen de hoogleraren Ernst Hirsch Ballin en Wim Voermans een inleidend betoog houden. Hierna dragen de scholieren hun pitches voor over een specifiek vraagstuk in de discussie over het tweekamerstelsel. Deze pitch hebben zij voorbereid samen met een coach, (oud-)studenten constitutioneel recht van de Tilburg University. Het winnende team krijgt de prijs uitgereikt door Ronald Plasterk, minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Het evenement wordt georganiseerd door het Montesquieu Instituut, ProDemos en Tilburg University. De dag maakt onderdeel uit van de Grondwetdag waarop ook andere activiteiten plaatsvinden. Zo vindt er een Grondwetwandeling plaats met als gids minister Plasterk. Op Grondwetquiz kan iedereen zijn of haar kennis van de Grondwet testen.