Ir. P.A.M. (Pam) Cornelissen

foto Ir. P.A.M. (Pam) Cornelissen
Naar de grotere foto (verschijnt in een nieuw venster)
bron: Foto Nick Morelis
Met dank overgenomen van Parlement.com.

Altijd drukbezige volksvertegenwoordiger. Onmiskenbare vertegenwoordiger van het Brabantse katholicisme. In de Tweede Kamer vijftien jaar woordvoerder volkshuisvesting en verkeer. Was voor hij Kamerlid werd werkzaam als ingenieur in Nigeria en projectleider bij de nieuwbouw van Schiphol en de bouw van de nieuwe Daffabriek in Born. Nadien lange tijd europarlementariër. In het Europees Parlement een gekend deskundige op het gebied van de binnenvaart en de Rijnvaart. Hield zich in Brussel en Straatsburg tevens indringend bezig met begrotingszaken.

KVP, CDA
in de periode 1967-1999: lid Tweede Kamer, lid Europees Parlement

Inhoudsopgave van deze pagina:


  1. Personalia
  2. Partij/stroming
  3. Hoofdfuncties/beroepen
  4. Partijpolitieke functies
  5. Nevenfuncties
  6. Opleiding
  7. Activiteiten
  8. Wetenswaardigheden
  9. Uitgebreide versie

1.

Uitgebreide versie

In het digitale biografisch archief van de Stichting PDC, partner van het Montesquieu Instituut, is een uitgebreide versie van deze pagina aanwezig met bijvoorbeeld partijpolitieke functies, maatschappelijke nevenfuncties, parlementaire activiteiten, opleiding en wetenswaardigheden.

De Stichting PDC beheert dit biografisch archief zonder publieke middelen. Die situatie is niet langer houdbaar. Zonder externe financiering zullen Parlement.com, het biografisch archief en Europa-Nu.nl verdwijnen. Zie deze column i voor meer achtergrondinformatie.

Om die reden zijn alle biografieën nu in beperkte vorm weergegeven. Voorlopig is het beschikbaar stellen van uitgebreide biografieën, en/of daarop gebaseerde statistische gegevens, opgeschort. Wilt u een uitgebreide biografie inzien? Laat het ons weten als u daar belangstelling voor heeft.

Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.

De biografieën betreffen vooral de periode waarin iemand politiek en bestuurlijk actief is of was. PDC ontvangt graag gemotiveerde aanvullingen of correcties.