Drs. H.J. (Harry) van den Bergh

foto Drs. H.J. (Harry) van den Bergh
Naar de grotere foto (verschijnt in een nieuw venster)
bron: Beeldbank Nationaal Archief
Met dank overgenomen van Parlement.com.

In de jaren zeventig en tachtig één van de buitenlandspecialisten van de PvdA-Tweede Kamerfractie. Voor hij Kamerlid werd buitenland-secretaris van de PvdA. Specifiek hield hij zich bezig met handelspolitiek, het Midden-0osten en mensenrechten. Hij trok zich in het bijzonder het lot van joden in de Sovjet-Unie aan en leidde een Kamercommissie die onderzoek i deed naar de boycot van bedrijven met Joodse werknemers in de Arabische wereld. Hield zich later ook bezig met het aanschaffingsbeleid van defensiematerieel en was voorzitter van de commissie voor Defensie. Moest de Tweede Kamer verlaten nadat hij in opspraak was gekomen door dubieuze transacties in aandelen Fokker. Werd op latere leeftijd raadslid in Amstelveen.

PvdA
in de periode 1977-1987: lid Tweede Kamer

Inhoudsopgave van deze pagina:


  1. Personalia
  2. Partij/stroming
  3. Hoofdfuncties/beroepen
  4. Partijpolitieke functies
  5. Nevenfuncties
  6. Opleiding
  7. Activiteiten
  8. Wetenswaardigheden
  9. Uitgebreide versie

1.

Uitgebreide versie

In het digitale biografisch archief van de Stichting PDC, partner van het Montesquieu Instituut, is een uitgebreide versie van deze pagina aanwezig met bijvoorbeeld partijpolitieke functies, maatschappelijke nevenfuncties, parlementaire activiteiten, opleiding en wetenswaardigheden.

De Stichting PDC beheert dit biografisch archief zonder publieke middelen. Die situatie is niet langer houdbaar. Zonder externe financiering zullen Parlement.com, het biografisch archief en Europa-Nu.nl verdwijnen. Zie deze column i voor meer achtergrondinformatie.

Om die reden zijn alle biografieën nu in beperkte vorm weergegeven. Voorlopig is het beschikbaar stellen van uitgebreide biografieën, en/of daarop gebaseerde statistische gegevens, opgeschort. Wilt u een uitgebreide biografie inzien? Laat het ons weten als u daar belangstelling voor heeft.

Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.

De biografieën betreffen vooral de periode waarin iemand politiek en bestuurlijk actief is of was. PDC ontvangt graag gemotiveerde aanvullingen of correcties.