J.M.G. (Annie) Schreijer-Pierik

foto J.M.G. (Annie) Schreijer-Pierik
Naar de grotere foto (verschijnt in een nieuw venster)
bron: Website CDA.nl
Met dank overgenomen van Europa Nu.

Annie Schreijer (1953) is sinds 1 juli 2014 lid van het Europees Parlement voor het CDA. Zij maakt deel uit van de fractie van de Europese Volkspartij. In 1998-2010 was mevrouw Schreijer Tweede Kamerlid. Zij werd steeds met voorkeurstemmen gekozen. Mevrouw Schreijer was meewerkend boerin in Hengevelde (Ov.) en was actief in de LTO en als raads- en Statenlid. In de Tweede Kamer was zij pleitbezorgster van de belangen van agrariërs, die kritisch stond tegenover beperkingen die aan de landbouw werden opgelegd. In het Europees Parlement is mevrouw Schreijer lid van de commissies landbouw en plattelandsontwikkeling en van visserij.

CDA
in de periode 1998-heden: lid Tweede Kamer, lid Europees Parlement

Inhoudsopgave van deze pagina:


  1. Personalia
  2. Partij/stroming
  3. Hoofdfuncties/beroepen
  4. Partijpolitieke functies
  5. Nevenfuncties
  6. Opleiding
  7. Activiteiten
  8. Wetenswaardigheden
  9. Uitgebreide versie

1.

Uitgebreide versie

In het digitale biografisch archief van de Stichting PDC, partner van het Montesquieu Instituut, is een uitgebreide versie van deze pagina aanwezig met bijvoorbeeld partijpolitieke functies, maatschappelijke nevenfuncties, parlementaire activiteiten, opleiding en wetenswaardigheden.

De Stichting PDC beheert dit biografisch archief zonder publieke middelen. Die situatie is niet langer houdbaar. Zonder externe financiering zullen Parlement.com, het biografisch archief en Europa-Nu.nl verdwijnen. Zie deze column voor meer achtergrondinformatie.

Om die reden zijn alle biografieën nu in beperkte vorm weergegeven. Voorlopig is het beschikbaar stellen van uitgebreide biografieën, en/of daarop gebaseerde statistische gegevens, opgeschort. Wilt u een uitgebreide biografie inzien? Laat het ons weten als u daar belangstelling voor heeft.

Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.

De biografieën betreffen vooral de periode waarin iemand politiek en bestuurlijk actief is of was. PDC ontvangt graag gemotiveerde aanvullingen of correcties.