E.C. (Evan) Rozenblad

foto E.C. (Evan) Rozenblad
Naar de grotere foto (verschijnt in een nieuw venster)
bron: ANP Fotoarchief
Met dank overgenomen van Parlement.com.

Kortstondig lid van de PvdA-fractie in de Tweede Kamer, als exponent van de Surinaamse gemeenschap in de Bijlmer. Had op het moment van zijn verkiezing nog niet de Nederlandse nationaliteit. Nadat naar buiten was gekomen dat hij zijn cv had opgetuigd, trok hij zich terug als Kamerlid.

PvdA
in de periode 1994: lid Tweede Kamer

Inhoudsopgave van deze pagina:

1.

Personalia

voornamen (roepnaam)
Evan Cyriel (Evan)

geboorteplaats en -datum
Paramaribo (Suriname), 10 mei 1952

2.

Partij/stroming

partij(en)
PvdA (Partij van de Arbeid)

3.

Hoofdfuncties/beroepen (5/10)

  • adjunct-coördinator en hoofd afdeling Informatie en Advies, BIJK, tot 1989 (later Exis)
  • medewerker informatiesystemen faculteit rechtsgeleerdheid, Rijksuniversiteit Utrecht, van 1989 tot 1991
  • zelfstandig organisatieadviseur van informatiesystemen, van 1991 tot 1994
  • lid Tweede Kamer der Staten-Generaal, van 18 mei 1994 tot 15 juni 1994
  • eigenaar telecommunicatiebedrijf EvRoz

U ziet een selectie van de loopbaan. In de uitgebreide versie is de gehele loopbaan in te zien.

4.

Nevenfuncties

vorige
  • voorzitter Buurtwerk Amsterdam Zuid-Oost

5.

Opleiding

In de uitgebreide versie is een overzicht van de opleiding(en) opgenomen.

6.

Wetenswaardigheden

algemeen
  • Kon zich pas op 18 mei 1994 laten beëdigen, omdat hij eerst die dag het Nederlanderschap verkreeg
  • Door deelname aan het televisieprogramma Sterrenslag, dat in Vaals werd opgenomen, waren hij en zijn fractiegenoot Henk Vos op 25 mei afwezig bij de stemming over een tegen de ministers Van Thijn en Hirsch Ballin gerichte motie-Dijkstal. De fractieleiding had hen niet teruggeroepen. De motie werd met 61 tegen 59 stemmen aangenomen. Collega's van fracties die vóór de motie stemden, waren wel teruggekeerd.
  • Trok zich terug als Kamerlid toen bleek dat hij onjuiste informatie had gegeven over zijn opleiding. Hij had bij de kandidaatstelling opgegeven dat hij kandidaatsexamen rechten aan de Universiteit van Amsterdam had gedaan en propedeuse examen economie aan de Vrije Universiteit. Het bleek echter te gaan om het volgen van enkele college's. Ook de mededeling dat hij directielid van de Universiteit van Paramaribo was geweest, was onjuist. Hij had slechts een leidinggevende functie bij de bibliotheek van de universiteit vervuld.
 

7.

Uitgebreide versie

Speciaal voor de verkiezingen voor de Tweede Kamer zijn de biografieën van alle kansrijke (volgens de peilingen) kandidaten in uitgebreide vorm raadpleegbaar op parlement.com.

Voor de overige ruim 5000 biografieën geldt het volgende:

In het digitale biografisch archief van de Stichting PDC, partner van het Montesquieu Instituut, is een uitgebreide versie aanwezig met bijvoorbeeld partijpolitieke functies, maatschappelijke nevenfuncties, parlementaire activiteiten, opleiding en wetenswaardigheden. Voorlopig is het beschikbaar stellen van uitgebreide biografieën, en/of daarop gebaseerde statistische gegevens, opgeschort. Wilt u een uitgebreide biografie inzien? Laat het ons weten als u daar belangstelling voor heeft.

Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.

De biografieën betreffen vooral de periode waarin iemand politiek en bestuurlijk actief is of was. PDC ontvangt graag gemotiveerde aanvullingen of correcties.