Prof.Dr. H. (Henk) de Haan

foto Prof.Dr. H. (Henk) de Haan
Naar de grotere foto (verschijnt in een nieuw venster)
bron: Fotobureau Dijkstra
Met dank overgenomen van Parlement.com.

Financieel specialist van de CDA-Tweede Kamerfractie die zijn werk als Kamerlid combineerde met een hoogleraarschap in Groningen. Doceerde daar algemene economie, met als specialisme internationale betrekkingen. Was algemeen financieel woordvoerder en hield zich verder onder andere bezig met belastingen, accountancywetgeving, handelspolitiek en ontwikkelingssamenwerking. Verder was hij vier jaar voorzitter van de commissie voor Buitenlandse Zaken en in 2006 voorzitter van de commissie voor Economische Zaken. Maakte veel werk van de ontvangst van buitenlandse delegaties. Pijproker. Soms wat breedsprakig, maar ook altijd bereid tot zakelijke uitwisseling van standpunten.

CDA
in de periode 1996-2006: lid Tweede Kamer

Inhoudsopgave van deze pagina:


  1. Personalia
  2. Partij/stroming
  3. Hoofdfuncties/beroepen
  4. Partijpolitieke functies
  5. Nevenfuncties
  6. Opleiding
  7. Activiteiten
  8. Wetenswaardigheden
  9. Uitgebreide versie

1.

Uitgebreide versie

In het digitale biografisch archief van de Stichting PDC, partner van het Montesquieu Instituut, is een uitgebreide versie van deze pagina aanwezig met bijvoorbeeld partijpolitieke functies, maatschappelijke nevenfuncties, parlementaire activiteiten, opleiding en wetenswaardigheden.

De Stichting PDC beheert dit biografisch archief zonder publieke middelen. Die situatie is niet langer houdbaar. Zonder externe financiering zullen Parlement.com, het biografisch archief en Europa-Nu.nl verdwijnen. Zie deze column i voor meer achtergrondinformatie.

Om die reden zijn alle biografieën nu in beperkte vorm weergegeven. Voorlopig is het beschikbaar stellen van uitgebreide biografieën, en/of daarop gebaseerde statistische gegevens, opgeschort. Wilt u een uitgebreide biografie inzien? Laat het ons weten als u daar belangstelling voor heeft.

Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.

De biografieën betreffen vooral de periode waarin iemand politiek en bestuurlijk actief is of was. PDC ontvangt graag gemotiveerde aanvullingen of correcties.