Mr. J.M. (Jim) Polak

foto Mr. J.M. (Jim) Polak
Naar de grotere foto (verschijnt in een nieuw venster)
bron: privécollectie
Met dank overgenomen van Parlement.com.

Briljant jurist die na een degelijke ambtelijke vorming in Wageningen twintig jaar een gevierd hoogleraar rechts- en staatswetenschappen was. Daarna regeringscommissaris voor herziening van de Politiewet, lid van de WRR en ten slotte lid van de Raad van State waar hij als allround jurist groot gezag genoot. Zeer begaafd in het vinden van juridische compromissen. Efficiënt werker die zich in de trein tussen Gouda en Den Haag voorbereidde op de zitting van de Raad van State. Bleef tot op hoge leeftijd publiceren.

in de periode 1971-1993: lid Raad van State, regeringscommissaris

Inhoudsopgave van deze pagina:


  1. Personalia
  2. Partij/stroming
  3. Hoofdfuncties/beroepen
  4. Partijpolitieke functies
  5. Nevenfuncties
  6. Opleiding
  7. Activiteiten
  8. Wetenswaardigheden
  9. Uitgebreide versie

1.

Uitgebreide versie

In het digitale biografisch archief van de Stichting PDC, partner van het Montesquieu Instituut, is een uitgebreide versie van deze pagina aanwezig met bijvoorbeeld partijpolitieke functies, maatschappelijke nevenfuncties, parlementaire activiteiten, opleiding en wetenswaardigheden.

De Stichting PDC beheert dit biografisch archief zonder publieke middelen. Die situatie is niet langer houdbaar. Zonder externe financiering zullen Parlement.com, het biografisch archief en Europa-Nu.nl verdwijnen. Zie deze column voor meer achtergrondinformatie.

Om die reden zijn alle biografieën nu in beperkte vorm weergegeven. Voorlopig is het beschikbaar stellen van uitgebreide biografieën, en/of daarop gebaseerde statistische gegevens, opgeschort. Wilt u een uitgebreide biografie inzien? Laat het ons weten als u daar belangstelling voor heeft.

Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.

De biografieën betreffen vooral de periode waarin iemand politiek en bestuurlijk actief is of was. PDC ontvangt graag gemotiveerde aanvullingen of correcties.