Mat Herben wil fractievoorzitterschap LPF opgeven

donderdag 8 augustus 2002

Mat Herben heeft vanaf zijn vakantieadres tegenover de Haagsche Courant gezegd dat hij op korte termijn wil terugtreden als fractievoorzitter van de LPF. Hij pleit voor een jaarlijks roulerend fractievoorzitterschap.

Herben wil een onopvallender rol spelen en geeft aan dat hij dit voor zijn vakantie al binnen de fractie heeft besproken. Hij vond de afgelopen maanden erg vermoeiend. Met name het gebrek aan personeel en de nog niet uitgekristalliseerde partijstructuur maakte dat Herben "het gevoel had de hele partij in zijn eentje te moeten dragen". De partijorganisatie zou in september beter op de rails moeten staan.

De negatieve kritiek van de regiocoördinatoren in het tv-programma Netwerk van maandag 5 mei wimpelt Herben af. Volgens Herben zijn dit "zelfbenoemde figuren, zonder officiële status, die binnen de fractie geen invloed hebben". Zij zouden geen invloed hebben gehad op het besluit van Herben.

Ferry Hoogendijk, vice-fractievoorzitter van de LPF, is overvallen door de plotselinge mededeling van Mat Herben. Hij wil wachten met een reactie nadat hij met de LPF-fractie overleg heeft gevoerd.

bron: Haagsche Courant, 8 augustus 2002