Mr. W.M.M. (Wim) van Fessem

foto Mr. W.M.M. (Wim) van Fessem
Naar de grotere foto (verschijnt in een nieuw venster)
bron: Fotobureau Dijkstra
Met dank overgenomen van Parlement.com.

Voormalige officier van justitie, die met een korte onderbreking tussen 2002 en eind 2006 Tweede Kamerlid voor het CDA was. Werkte, voor hij officier werd, als belastinginspecteur. Was raadslid in zijn woonplaats Breda, fractievoorzitter en twee jaar wethouder. Woordvoerder asielbeleid in de Kamer en daarnaast fractiespecialist terrorismebestrijding en woordvoerder Antilliaanse zaken. Kreeg het in lastige debatten over uitvoering van het asielbeleid soms zwaar te verduren. Stond bekend om zijn muzikaliteit; speelde piano en bekleedde in de muziekwereld enkele bestuursfuncties.

CDA
in de periode 2002-2006: lid Tweede Kamer

Inhoudsopgave van deze pagina:


  1. Personalia
  2. Partij/stroming
  3. Hoofdfuncties/beroepen
  4. Partijpolitieke functies
  5. Nevenfuncties
  6. Opleiding
  7. Activiteiten
  8. Wetenswaardigheden
  9. Uitgebreide versie

1.

Uitgebreide versie

In het digitale biografisch archief van de Stichting PDC, partner van het Montesquieu Instituut, is een uitgebreide versie van deze pagina aanwezig met bijvoorbeeld partijpolitieke functies, maatschappelijke nevenfuncties, parlementaire activiteiten, opleiding en wetenswaardigheden.

De Stichting PDC beheert dit biografisch archief zonder publieke middelen. Die situatie is niet langer houdbaar. Zonder externe financiering zullen Parlement.com, het biografisch archief en Europa-Nu.nl verdwijnen. Zie deze column i voor meer achtergrondinformatie.

Om die reden zijn alle biografieën nu in beperkte vorm weergegeven. Voorlopig is het beschikbaar stellen van uitgebreide biografieën, en/of daarop gebaseerde statistische gegevens, opgeschort. Wilt u een uitgebreide biografie inzien? Laat het ons weten als u daar belangstelling voor heeft.

Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.

De biografieën betreffen vooral de periode waarin iemand politiek en bestuurlijk actief is of was. PDC ontvangt graag gemotiveerde aanvullingen of correcties.