M.Th.J.M. (Erik) van Lith MPM

foto M.Th.J.M. (Erik) van Lith MPM
Naar de grotere foto (verschijnt in een nieuw venster)
bron: Fotobureau Dijkstra
Met dank overgenomen van Parlement.com.

CDA-Tweede Kamerlid dat noch zijn boerenherkomst, noch zijn Brabantse roots verloochende. Was voor hij in 2002 in de Kamer kwam beleidsmedewerker bij LTO-Nederland en Statenlid in Noord-Brabant (woordvoerder voor infrastructuur, ruimtelijke ordening en volkshuisvesting). Als Tweede Kamerlid hield hij zich onder meer bezig met waterbeleid, -kwaliteit en -veiligheid, Waddenzee en Noordzee en verdroging en ruimtelijke ordening, alsmede Brabantse aangelegenheden ten aanzien van economie en technologie, mobiliteit en cultuur. Na 2006 eigenaar en partner van PubliuZ, bureau voor strategisch advies, managementondersteuning en communicatie en nu strategisch adviseur bij Royal HaskoningDHV.

CDA
in de periode 2002-2006: lid Tweede Kamer

Inhoudsopgave van deze pagina:


  1. Personalia
  2. Partij/stroming
  3. Hoofdfuncties/beroepen
  4. Partijpolitieke functies
  5. Nevenfuncties
  6. Opleiding
  7. Activiteiten
  8. Wetenswaardigheden
  9. Uitgebreide versie

1.

Uitgebreide versie

In het digitale biografisch archief van de Stichting PDC, partner van het Montesquieu Instituut, is een uitgebreide versie van deze pagina aanwezig met bijvoorbeeld partijpolitieke functies, maatschappelijke nevenfuncties, parlementaire activiteiten, opleiding en wetenswaardigheden.

De Stichting PDC beheert dit biografisch archief zonder publieke middelen. Die situatie is niet langer houdbaar. Zonder externe financiering zullen Parlement.com, het biografisch archief en Europa-Nu.nl verdwijnen. Zie deze column i voor meer achtergrondinformatie.

Om die reden zijn alle biografieën nu in beperkte vorm weergegeven. Voorlopig is het beschikbaar stellen van uitgebreide biografieën, en/of daarop gebaseerde statistische gegevens, opgeschort. Wilt u een uitgebreide biografie inzien? Laat het ons weten als u daar belangstelling voor heeft.

Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.

De biografieën betreffen vooral de periode waarin iemand politiek en bestuurlijk actief is of was. PDC ontvangt graag gemotiveerde aanvullingen of correcties.