Ir. R.W.F. (Roland) Kortenhorst

foto Ir. R.W.F. (Roland) Kortenhorst
Naar de grotere foto (verschijnt in een nieuw venster)
bron: Fotobureau Dijkstra
Met dank overgenomen van Parlement.com.

Ondernemer in de scheepsbouw en later in de luchtvaart, die ruim zes jaar Tweede Kamerlid was voor het CDA. Zoon van een arts. Was directeur van diverse scheepswerven, met name in Friesland en zat in die provincie ook in Provinciale Staten. In de Tweede Kamer was woordvoerder defensiematerieel. Verder hield hij zich bezig met het zeescheepvaartbeleid en was hij voorzitter van de vaste commissie voor Verkeer en Waterstaat. Vertrok uit de Kamer om luchtvaartbedrijf Sky-Taxi op te zetten. Is nu voorzitter van een brancheorganisatie en werkzaam als zelfstandig ondernemer.

CDA
in de periode 2002-2008: lid Tweede Kamer

Inhoudsopgave van deze pagina:


  1. Personalia
  2. Partij/stroming
  3. Hoofdfuncties/beroepen
  4. Partijpolitieke functies
  5. Nevenfuncties
  6. Opleiding
  7. Activiteiten
  8. Wetenswaardigheden
  9. Uitgebreide versie

1.

Uitgebreide versie

In het digitale biografisch archief van de Stichting PDC, partner van het Montesquieu Instituut, is een uitgebreide versie van deze pagina aanwezig met bijvoorbeeld partijpolitieke functies, maatschappelijke nevenfuncties, parlementaire activiteiten, opleiding en wetenswaardigheden.

De Stichting PDC beheert dit biografisch archief zonder publieke middelen. Die situatie is niet langer houdbaar. Zonder externe financiering zullen Parlement.com, het biografisch archief en Europa-Nu.nl verdwijnen. Zie deze column i voor meer achtergrondinformatie.

Om die reden zijn alle biografieën nu in beperkte vorm weergegeven. Voorlopig is het beschikbaar stellen van uitgebreide biografieën, en/of daarop gebaseerde statistische gegevens, opgeschort. Wilt u een uitgebreide biografie inzien? Laat het ons weten als u daar belangstelling voor heeft.

Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.

De biografieën betreffen vooral de periode waarin iemand politiek en bestuurlijk actief is of was. PDC ontvangt graag gemotiveerde aanvullingen of correcties.