Z.M. (koning Napoleon Lodewijk) Bonaparte

Met dank overgenomen van Parlement.com.

Het vijfjarige tweede zoontje van koning Lodewijk Napoleon i, dat in juli 1810, onder regentschap van zijn moeder, een paar dagen koning van Holland was. Keizer Napoleon erkende die stap overigens niet.

in de periode 1810: koning van Holland

Inhoudsopgave van deze pagina:

1.

Personalia

geboorteplaats en -datum
Parijs, 11 oktober 1804

overlijdensplaats en -datum
Rome, 17 maart 1831

2.

Hoofdfuncties/beroepen

  • groothertog van Berg en Kleef, van 3 maart 1809 tot 1 december 1813
  • koning van Holland, van 1 juli 1810 tot 9 juli 1810

3.

Wetenswaardigheden

predicaten/adellijke titels
  • keizerlijk prins
  • prins van Holland, van 5 mei 1807 tot 1 juli 1810

4.

Familie/gezin

In de uitgebreide versie zijn, indien bekend, de familierelaties opgenomen.

5.

Uitgebreide versie

Speciaal voor de verkiezingen voor de Tweede Kamer zijn de biografieën van alle kansrijke (volgens de peilingen) kandidaten in uitgebreide vorm raadpleegbaar op parlement.com.

Voor de overige ruim 5000 biografieën geldt het volgende:

In het digitale biografisch archief van de Stichting PDC, partner van het Montesquieu Instituut, is een uitgebreide versie aanwezig met bijvoorbeeld partijpolitieke functies, maatschappelijke nevenfuncties, parlementaire activiteiten, opleiding en wetenswaardigheden. Voorlopig is het beschikbaar stellen van uitgebreide biografieën, en/of daarop gebaseerde statistische gegevens, opgeschort. Wilt u een uitgebreide biografie inzien? Laat het ons weten als u daar belangstelling voor heeft.

Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.

De biografieën betreffen vooral de periode waarin iemand politiek en bestuurlijk actief is of was. PDC ontvangt graag gemotiveerde aanvullingen of correcties.