Prof.Dr. J.J. (Jan Jacob) van Dijk

foto Prof.Dr. J.J. (Jan Jacob) van Dijk
Naar de grotere foto (verschijnt in een nieuw venster)
bron: Fotobureau Dijkstra
Met dank overgenomen van Parlement.com.

Uit de christelijke vakbond afkomstige erudiete politicus, die bijna acht jaar Tweede Kamerlid voor het CDA was. Begon zijn loopbaan als onderzoeker bij het CNV en was vanaf 2005 naast Kamerlid bijzonder hoogleraar christelijk-sociaal denken aan de VU in Amsterdam. Was woordvoerder onderwijs, met name over hoger onderwijs, onderwijsvrijheid en de positie van leraren, en hield zich daarnaast bezig met Europese samenwerking. Zo zat hij de commissie uit beide Kamers voor die Europese voorstellen op het subsidiariteitsbeginsel toetste. Na zijn Kamerlidmaatschap zeven jaar gedeputeerde van Gelderland. Sinds 2018 is hij bestuursvoorzitter van een koepel van christelijke onderwijsinstellingen.

CDA
in de periode 2002-2010: lid Tweede Kamer

Inhoudsopgave van deze pagina:


  1. Personalia
  2. Partij/stroming
  3. Hoofdfuncties/beroepen
  4. Partijpolitieke functies
  5. Nevenfuncties
  6. Opleiding
  7. Activiteiten
  8. Wetenswaardigheden
  9. Uitgebreide versie

1.

Uitgebreide versie

In het digitale biografisch archief van de Stichting PDC, partner van het Montesquieu Instituut, is een uitgebreide versie van deze pagina aanwezig met bijvoorbeeld partijpolitieke functies, maatschappelijke nevenfuncties, parlementaire activiteiten, opleiding en wetenswaardigheden.

De Stichting PDC beheert dit biografisch archief zonder publieke middelen. Die situatie is niet langer houdbaar. Zonder externe financiering zullen Parlement.com, het biografisch archief en Europa-Nu.nl verdwijnen. Zie deze column i voor meer achtergrondinformatie.

Om die reden zijn alle biografieën nu in beperkte vorm weergegeven. Voorlopig is het beschikbaar stellen van uitgebreide biografieën, en/of daarop gebaseerde statistische gegevens, opgeschort. Wilt u een uitgebreide biografie inzien? Laat het ons weten als u daar belangstelling voor heeft.

Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.

De biografieën betreffen vooral de periode waarin iemand politiek en bestuurlijk actief is of was. PDC ontvangt graag gemotiveerde aanvullingen of correcties.