Coalitiepartijen willen kabinet voortzetten

vrijdag 25 maart 2005

Tijdens een eerste besprekingsronde tussen de fractievoorzitters van CDA, VVD en D66 is gebleken dat de partijen door willen gaan met het kabinet. Hoewel fractievoorzitter Van Aartsen i zei geen noodzaak tot toezeggingen aan D66 te zien, lijkt ook hij daar nu toe bereid.

Zowel de vernieuwing van het kiesstelsel, als zaken als onderwijs, mediabeleid en innovatie zijn onderwerp van bespreking. D66 heeft enkele aansprekende punten nodig om voortzetting van deelname aan het kabinet aan de eigen achterban te kunnen verkopen. Omdat er ook een nieuwe minister voor bestuurlijke vernieuwing moet komen, is ook dat onderwerp van groot belang. De nieuwe minister moet een voldoende aansprekend takenpakket hebben. Mogelijk komt er een hernieuwd voorstel voor de gekozen burgemeester.

De Paasdagen zullen worden gebruikt voor voortgezet overleg. Enkele oudgedienden van D66 (Van Mierlo i, Wolffensperger i) dringen aan op een congres, zodat de leden zich kunnen uitspreken over voortgezette kabinetsdeelname.

bronnen: Radio1Journaal, Trouw

 

eerder nieuws

meer over