Wouter Bos en Jan Marijnissen botsen over EU-grondwet

maandag 2 mei 2005

Op de landelijke viering van de Dag van de Arbeid - op 1 mei in De Vereeniging in Nijmegen - startte de PvdA een campagne vóór de Europese Grondwet. Zowel Tweede-Kamer fractievoorzitter Wouter Bos i als partijleider Ruud Koole zeiden beide vol overtuiging vóór te zullen stemmen en roepen alle leden en kiezers van de PvdA op hetzelfde te doen.

Bos: "Met Europa moet we nu een stap verder durven gaan. En daarbij staat maar één vraag centraal: kunnen we dat allemaal beter met de nieuwe Grondwet of zonder de nieuwe Grondwet? Het antwoord dat de Partij van de Arbeid vandaag luid en duidelijk geeft is: mét de Grondwet. Kortom: Stem voor op 1 juni!"

Jan Marijnissen i  gaf vrijwel tegelijk het startsein voor een campagne tégen de Europese Grondwet. In radio-spotjes meldt de fractievoorzitter van de Socialistische Partij (SP) dat met de Europese Grondwet de deur wordt opengezet voor de vorming van een superstaat.

Marijnissen: "Als de nieuwe Europese Grondwet doorgaat, maakt 'Brussel' hier voorgoed de dienst uit. Wat is een land zonder eigen identiteit en zeggenschap? Daarom groeit er in heel Europa gezonde twijfel aan deze wet."

Bron: PvdA, SP