Vraag naar Europese Grondwetten groter dan aanbod

woensdag 18 mei 2005

De belangstelling voor exemplaren van de Europese Grondwet is veel groter dan verwacht. Nederlanders kunnen een exemplaar van het document in boekvorm bestellen bij het ministerie van Binnenlandse Zaken. Aanvankelijk had het ministerie 5.000 exemplaren besteld bij de Europese Commissie. Deze waren in een mum van tijd op. Er worden nu haastig 12.000 exemplaren bijgedrukt.

De Projectgroep Referendum van het ministerie krijgt per week ongeveer duizend vragen over het verkrijgen van de Europese Grondwet, de bezorging van samenvattingen en over de inhoud. Het was voor Binnenlandse Zaken moeilijk in te schatten wat de belangstelling zou zijn, omdat er geen ervaring is met de organisatie van een referendum.

In de officiële samenvatting van de Europese Grondwet, die alle Nederlanders medio april in de bus kregen, stond dat de grondwet gratis was af te halen op het gemeentehuis. "Een foutje", noemt het ministerie deze mededeling. Op het stadhuis kunnen belangstellenden een rode ansichtkaart ophalen, waarmee ze een boek of een cd-rom met de Europese Grondwet kunnen aanvragen.

Bron: NRC Handelsblad, 18 mei 2005

 

Informatiepunt Europese Grondwet:

tel. 070-426 8100 (tijdens kantooruren)