Maurice de Hond: voorstemmers winnen enig terrein

woensdag 25 mei 2005

Het aantal voorstanders van de Europese Grondwet dat van plan is naar de stembus te gaan stijgt. Hierdoor loopt de voorsprong van de tegenstanders in de peilingen terug. Dit constateert Maurice de Hond in een extra peiling die gisteren is uitgevoerd. Hiermee is een trendbreuk bereikt, want sinds half april liepen de tegenstanders steeds verder uit.

  

Tot nu toe bleef de groep voorstanders in de bevolking constant, terwijl het aantal tegenstanders voortdurend steeg. Deze ontwikkeling leidde volgens Maurice de Hond afgelopen weekend tot een score van 60 procent tegen en 40 procent voor. Hoewel het aantal tegenstanders niet afneemt, constateert De Hond dat de groep voorstanders stijgt. De verhouding is sinds gisteren 57 procent tegen, 43 procent voor.

Maurice de Hond verwacht dat de voorstanders onvoldoende wind in de zeilen hebben om op woensdag 1 juni een overwinning te behalen. Om dit te bereiken zouden mensen met een positief gevoel over "Europa" in veel grotere mate de gang naar de stembus moeten maken. De Hond verwacht dat velen in deze groep thuisblijven.

Bron: Persbericht Maurice de Hond, 24 mei 2005