Docters van Leeuwen geen VVD-kandidaat vanwege vijfde plaats Teeven

woensdag 30 augustus 2006

De oud-voorzitter van het college van procureurs-generaal, Arthur Docters van Leeuwen, heeft zich teruggetrokken als Tweede Kamerkandidaat voor de VVD. Hij vindt dat de VVD met het op nummer vijf plaatsen van oud-Leefbaar Nederland-voorman Fred Teeven i bij het veiligheidsbeleid een verkeerde koers inslaat. Docters van Leeuwen stond nummer tien op de lijst.

Hoogste nieuwkomer op de concept-lijst, die gisteren via Business News Radio uitlekte, is op nummer vier Brigitte van der Burg i. Zij is bedrijfsadviseur en verder onder meer lid van het Adviescollege administratieve lasten. Na lijsttrekker Mark Rutte volgen de ministers Rita Verdonk en Henk Kamp. Nieuwkomers op de lijst zijn verder de publicist Arend Jan Boekestijn i en oud-journalist Ton Elias i.

Vanwege hun lage plaats op de lijst hebben de zittende Kamerleden Arno Visser i en Eske van Egerschot i zich teruggetrokken. Eerder maakten Kamervoorzitter Frans Weisglas, oud-fractievoorzitter Jozias van Aartsen en de leden Bibi de Vries, Fadime Örgü, Anette Nijs, Pieter Hofstra en Eric Balemans bekend niet meer beschikbaar te zijn.

volledige ontwerp-kandidatenlijst

 
  • 25 Cees Meeuwis
  • 26 Mark Harbers
  • 27 Lilian Callender
  • 28 Rob Bats
  • 29 André Bosman

bronnen: website VVD, Het Financieele Dagblad

 

verwant nieuws