Veel nieuwkomers op ontwerp-kandidatenlijst GroenLinks

maandag 18 september 2006

De concept-kandidatenlijst van GroenLinks telt naast vier zittende Kamerleden veel nieuwkomers. De eerste vier nieuwkomers zijn: Tofik Dibi, Isabelle Diks, Mariko Peters en Jolande Sap. Volgens Halsema zijn het "aansprekende, goedgebekte kandidaten", die als frisse nieuwkomers de lijst extra élan geven.

De 25-jarige Dibi was in Amsterdam actief in een Turkse organisatie en moet zich als Kamerlid met integratie gaan bezighouden. Isabelle Diks is ondernemer en Statenlid in Gelderland. Mariko Peters werkt bij Buitenlandse Zaken en Jolanda Sap is directeur van Expertisecentrum LEEFtijd en hield zich bij SZW bezig met inkomensbeleid.

Verder staan op de lijst de zittende Kamerleden Naïma Azough, Wijnand Duyvendak, Ineke van Gent en Kees Vendrik. Paul Jungbluth, Farah Karimi en Nevin Özütuk keren niet terug in de Tweede Kamer. Daarnaast krijgen de advocaat Cees Korvinus en oud-lijsttrekker Jaap Dirkmaat van De Groenen een onverkiesbare plaats op de lijst.

Femke Halsema zal opnieuw de lijst aanvoeren. Op 1 oktober wordt op het congres van Groenlinks de definitieve kandidatenlijst samengesteld.

bron: www.groenlinks.nl

 

meer over