L.I. (Isabelle) Diks

foto L.I. (Isabelle) Diks
Naar de grotere foto (verschijnt in een nieuw venster)
bron: Gemeente Groningen
Met dank overgenomen van Parlement.com.

In 2017 met voorkeurstemmen gekozen Tweede Kamerlid voor GroenLinks, dat na drie jaar een overstapte naar de gemeentepolitiek. Verving eerder, in 2008, enkele weken Mariko Peters i als Kamerlid. Was kledingontwerpster en ondernemer en tussen december 2008 en maart 2017 wethouder van Leeuwarden. Daarvoor was zij raadslid in Apeldoorn en Statenlid in Gelderland. Als Tweede Kamerlid actief als woordvoerder buitenlandse handel, ontwikkelingssamenwerking en defensie, met speciale belangstelling voor het wel en wee van het defensiepersoneel. Was verder voorzitter van de vaste commissie voor Economische Zaken en Klimaat. In 2020 ontstond enige ophef over door haar genoten wachtgeld. Was van april 2020 tot juli 2022 wethouder van Groningen.

GroenLinks
in de periode 2008-2020: lid Tweede Kamer

Inhoudsopgave van deze pagina:


  1. Personalia
  2. Partij/stroming
  3. Hoofdfuncties/beroepen
  4. Partijpolitieke functies
  5. Nevenfuncties
  6. Opleiding
  7. Activiteiten
  8. Wetenswaardigheden
  9. Uitgebreide versie

1.

Uitgebreide versie

In het digitale biografisch archief van de Stichting PDC, partner van het Montesquieu Instituut, is een uitgebreide versie van deze pagina aanwezig met bijvoorbeeld partijpolitieke functies, maatschappelijke nevenfuncties, parlementaire activiteiten, opleiding en wetenswaardigheden.

De Stichting PDC beheert dit biografisch archief zonder publieke middelen. Die situatie is niet langer houdbaar. Zonder externe financiering zullen Parlement.com, het biografisch archief en Europa-Nu.nl verdwijnen. Zie deze column i voor meer achtergrondinformatie.

Om die reden zijn alle biografieën nu in beperkte vorm weergegeven. Voorlopig is het beschikbaar stellen van uitgebreide biografieën, en/of daarop gebaseerde statistische gegevens, opgeschort. Wilt u een uitgebreide biografie inzien? Laat het ons weten als u daar belangstelling voor heeft.

Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.

De biografieën betreffen vooral de periode waarin iemand politiek en bestuurlijk actief is of was. PDC ontvangt graag gemotiveerde aanvullingen of correcties.