Twee boeken uitgegeven ter gelegenheid van zestigjarig bestaan VVD

maandag 28 januari 2008

Ter gelegenheid van de viering van het zestigjarige bestaan van de VVD zijn twee uiteenlopende boeken over deze partij verschenen. Het boek 'Zestig jaar VVD' is een artikelenbundel waarin de geschiedenis van de VVD uit een aantal invalshoeken door verschillende auteurs wordt geanalyseerd. Het andere boek, 'De VVD visueel', geeft aan de hand van verkiezingsaffiches een beeld van liberale volkspartij.

'Zestig jaar VVD', onder redactie van Patrick van Schie en historicus Gerrit Voerman, geeft een beeld van de liberale partijgeschiedenis. Oorzaken van electorale successen of mislukkingen worden geanalyseerd en liberale voormannen vanaf Oud i tot aan Bolkestein i worden duidelijk neergezet. In het boek komt de positie van de VVD in het Nederlandse partijstelsel aan bod. Ook de ontwikkeling van de organisatie, cultuur en ideologie van de VVD wordt beschreven. Het boek is samengesteld uit thematische artikelen, waardoor het boek geen chronologisch overzicht is, maar een uitlichting van momenten. 'De VVD Visueel' geeft een overzichtelijke geschiedenis van de liberale partij aan de hand van verkiezingsaffiches.

Beide boeken zijn met medewerking van het Documentatiecentrum Nederlandse Politieke Partijen (DNPP) en het hoofdbestuur van de VVD ontstaan.

bron: www.uitgeverijboom.nl


meer over