Dr. H.J. (Hanco) Jürgens

foto Dr. H.J. (Hanco) Jürgens
Naar de grotere foto (verschijnt in een nieuw venster)
bron: Hanco Jürgens

Hanco Jürgens is onderzoeker bij het Duitsland Instituut. Jürgens is historicus van huis uit, en is vooral geïnteresseerd in de dynamiek van maatschappelijke veranderingen. In 2014 promoveerde hij aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Momenteel richt Jürgens zich op Europeanisering in Nederland en Duitsland, en de politiek in brede zin.

in de periode 2011-heden: fellow Montesquieu Instituut

Inhoudsopgave van deze pagina:

1.

Hoofdfuncties/beroepen

hoofdfuncties/beroepen
  • docent geschiedenis / Honours Programma Radboud Universiteit Nijmegen
  • programmamedewerker Wetenschap en Samenleving Radboud Universiteit Nijmegen
  • wetenschappelijk medewerker Duitsland Instituut Amsterdam, Universiteit van Amsterdam, vanaf 2008

2.

Opleiding

In de uitgebreide versie is een overzicht van de opleiding(en) opgenomen.

3.

Uitgebreide versie

Speciaal voor de verkiezingen voor de Tweede Kamer zijn de biografieën van alle kansrijke (volgens de peilingen) kandidaten in uitgebreide vorm raadpleegbaar op parlement.com.

Voor de overige ruim 5000 biografieën geldt het volgende:

In het digitale biografisch archief van de Stichting PDC, partner van het Montesquieu Instituut, is een uitgebreide versie aanwezig met bijvoorbeeld partijpolitieke functies, maatschappelijke nevenfuncties, parlementaire activiteiten, opleiding en wetenswaardigheden. Voorlopig is het beschikbaar stellen van uitgebreide biografieën, en/of daarop gebaseerde statistische gegevens, opgeschort. Wilt u een uitgebreide biografie inzien? Laat het ons weten als u daar belangstelling voor heeft.

Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.

De biografieën betreffen vooral de periode waarin iemand politiek en bestuurlijk actief is of was. PDC ontvangt graag gemotiveerde aanvullingen of correcties.