Jongeren aan het woord in verantwoordingsdebat over Europa

woensdag 1 oktober 2008

Op donderdag 2 oktober zal een zaal vol jongeren een aantal Nederlandse Europarlementariërs, waaronder Thijs Berman i (PvdA), Jan Mulder i (VVD), Cornelis Visser i (CDA), Kathalijne Buitenweg i (Groen Links), Sophie In't Veld i (D66) en Erik Meijer i (SP) aan de tand voelen over hun werk van de afgelopen jaren. Ook kijken zij vooruit naar de prioriteiten voor de toekomst: waar moet de Europese Unie i in het algemeen en het Europees Parlement i in het bijzonder zich op concentreren? Debatleider is Farid Tabarki (bekend van MTV Coolpolitics).

Het debat vindt plaats in het kader van de week van Democratie in Debat (www.democratie-in-debat.nl), die loopt van 26 september tot 6 oktober. Directe aanleiding zijn de verkiezingen voor het Europees Parlement i die in juni 2009 plaatsvinden. Het verantwoordingsdebat is één van de eerste confrontaties in de aanloop naar de Europese verkiezingen.

U bent van harte welkom om het debat bij te wonen. Graag vooraf aanmelden via COMM-REP-NL-EVENTS@ec.europa.eu. Vol is vol!

Waar: Dudok, Hofweg 1a, Den Haag

Wanneer: 2 oktober 2008, 16.00-17.30 u, borrel na

Organisatoren: Vertegenwoordiging van de Europese Commissie in Nederland en Bureau Europees Parlement Den Haag (www.eu.nl en www.europeesparlement.nl)